Acum citesti
Sinaia Stepdown Challenge – rezultate

stepdown_challenge_sinaia_2009Sinaia a fost din nou in weekendul ce tocmai a trecut, gazda celui mai mare concurs de downhill din Romania: STEPDOWN CHALLENGE SINAIA. Aflat la a doua editie, competitia a adunat peste 100 de concurenti inscrisi la cele 4 categorii: Elite, Masters, Juniori si Hardtail.

Organizatorii au venit cu o noutate in acest an, adaugand 2 noi categorii de concurs, Masters si Hardtail pentru a oferi cator mai multi sansa de a participa si pentru a pastra un echilibru intre concurenti. Categoria Masters se adreseaza celor cu varsta peste 30 ani (impliniti pana la 1 ianuarie al anului curent). O atentie speciala a fost acordata riderilor din categoria Hardtail, aceste biciclete (dotate doar cu suspensie frontala) fiind dificil de manevrat pe un veritabil traseu de dowhnhill.

Si anul acesta STEPDOWN CHALLENGE SINAIA s-a putut lauda cu 3 mari atuuri: un interes crescut din partea riderilor pentru traseul propus, o echipa de arbitri profesionista si o instalatie de cronometraj cu fotocelula si afisaj electronic, asemenea celor folosite la campionatele mondiale.

Conditiile meteo nefavorabile au facut ca evenimentul sa fie amanat pentru ziua de duminica, 4 octombrie, fapt ce a dus la renuntarea din partea a 40 de rideri de a mai lua startul. Cu toate acestea, cei 56 de rideri ramasi in concurs au facut un adevarat spectacol si toti cei prezenti au simtit fiorul unui concurs dificil, antrenant si plin de suspans.

Startul traseului a fost dat la cota 1400 m si a avut finish-ul la gondola-plecare. Inainte de inceperea concursului fiecare concurent a realizat 2 ture de incalzire si recunoastere. Concursul a avut 2 etape: calificari si finala, iar la sfarsitul finalei, castigatorii, juniori si seniori, au primit premiile promise, in cadrul unei ceremonii mai putin formale, alaturi de prieteni, admiratori si competitori.

La categoria Hardtail Fohlich Rudolf Daniel a luat premiul cel mare, urmat pe locul 2 de Deak Zoltan si pe locul 3 de Ghios Radu Catalin.

La categoria Juniori, trofeul a fost luat de Ianosiu Hangan Radu, pe locul 2 s-a clasat Ivan Ionut Florin si pe locul 3 Mircea Ignat. Doi dintre favoritii acestei categorii,Cristian Nistor – castigatorul editiei 2008 si Radu Gabriel Gont, nu au participat, suferind accidentari chiar in zilele de antrenament.

La categoria Masters MATEI TIBERIU a castigat marele trofeu, urmat de Marian Claudiu Sebastian pe locul 2 si de Popescu Ciprian pe locul 3.

Castigatorii categoriei Elite au primit premiile chiar de la primarul orasului Sinaia, Vlad Oprea care a dorit sa fie prezent la STEPDOWN CHALLENGE. Domnia sa a fost impresionata de anvergura evenimentului si de intereseul crescut pentru acest sport din partea riderilor si a publicului. Sorin Parau este marele castigator al acestui concurs, urmat de Geza Kinda, locul 2 si Ovidiu Seicean, locul 3.
Cel mai tanar rider si favoritul local, Grosu Sebastian, 12 ani, a primit un premiu special din partea organizatorilor.
Trofeele inmanate castigatorilor locurilor intai au fost create de artistul plastic Ion Anghel.

Stepdown Challenge ’09 se afla la a doua editie si este un eveniment organizat de Raid Extrem, Surmont Club si de Asociatia „Absolut Outdoor” in parteneriat cu Primaria Municipiului Sinaia. Sponsorii concursului sunt TREK, Animal, Commencal si Horsefeathers. Partenerii media asociati evenimentului sunt Mbike, FullColor si Baritchi Holding, care s-a ocupat si la aceasta editie de imaginea concursului.

Keep ride alive !

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

13 + 5 =