Acum citesti
Shimano XTR si SRAM X.0 2011 – primele informatii

noua_gama_shimano_xtr_2011Da, ai citit bine! Desi ne aflam inca la inceputul lui 2010 au aparut deja primele poze cu noile grupuri de componente de la Shimano si de la Sram ce urmeaza a fi lansate in 2011. Pozele au aparut pe un site din japonia si prezinta varfurile de gama : XTR de la Shimano si X.0 de la Sram.

Nici unul dintre cei doi producatori nu a oferit detalii tehnice despre cele doua game de produse. Analizand cele doua poze, gama Shimano XTR 2011 vine cu o infatisare complet schimbata si cu cateva noutati de ordin tehnic. In prima instanta se pare ca setul de pinioane (caseta) nu va mai fi compus din noua pinioane ca pina in prezent ci din zece, urmarind se pare exemplul actualei game Sram XX. Apoi discutam de angrenaj (pedalier) : va fi disponibil cu doua sau trei foi, totalizand douazeci sau trezeci de viteze dintre care bicilistul poate alege.

Angrenajul a suferit modificari majore de ordin estetic : bratele angrenajului au un finisaj superior cu linii care curg, un design nemaiintalnit pina in prezent pe gama XTR. Se face remarcat de asemenea si designul foilor : acestea sunt taiate pe forma bratelor, astfel incat inlocuirea acestora cu un alt tip de foi este imposibila. Conform datelor furnizate, butucii vor fi disponibili pentru trei standarde diferite : 9 mm, 15QR si X12.

noua_gama_sram_x0In ceea ce priveste noua gama de frane Shimano XTR 2011, aceasta va fi disponibila in doua versiuni. Pentru Cross Country si pentru Trails-uri, asadar fanii All Mountain-ului se pot bucura de asemenea de lansarea noii game XTR, care cuprinde acum discuri cu dimensiuni intre 140 mm si 203 mm.

Sram X.0 pare a urmari in mod firesc, calea deschisa de fratele mai mare, Sram XX. Astfel, X.0 va beneficia de o caseta cu zece pinioane iar in ceea ce priveste angrenajul, acesta pare a fi disponibil doar cu doua foi. Finisajele se apropie foarte mult de cele ale gamei Sram XX. Alte detalii tehnice probabil urmeaza  a fi facute publice.

Asteptam cu interes si parerile tale despre aceste doua noi produse, mai jos, in caseta de comentarii.

via | weightweenies.starbike.com

Vezi Comentarii (4)
  • @mihai : cand o sa ai de pedalat intr-o proba de cross country ai sa intelegi de ce-ti trebuie 10 pinioane. pina atunci nu cred ca ai ce comenta 🙂 sau ti le poti cumpara daca esti entuziast si n-ai ce face cu banii (asta era deja subinteles nu?)

    sanatate!

  • cat despre noul XTR mi se pare ca este exact ce trebuie sa fie : finisajele acelea par perfecte, sunt fix made in japan. bravo shimano, in sfarsit o gama xtr mai „aratoasa”!

  • mama mia! XTR arata chiar bine!!! nasoala faza cu interschimbabilitatea foilor, sunt taiate cumva la 45 de grade special sa nu ai cum sa le montezi in alta parte si nici din alta parte sa montezi pe ele 🙂

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × 5 =