Acum citesti
Shimano a anunţat noutăţile gamei PRO pentru MTB în 2016

Shimano a lansat un comunicat de presă cu noutăţile din gama PRO din colecţia 2016.

Pentru MTB, noutăţile cuprind grafică nouă pentru grupul Tharsis 9.8, noi ghidoane şi pipe Tharsis Trail precum şi noi pipe, ghidoane şi tije de şa Koryak.

Tharsis 9,8Tharsis 9.8 sunt componente pentru downhill. Bicicletele rider-ilor PRO Gee şi Rachel Atherton vor arăta mai bine cu noua grafică pentru şeile, pipele, ghidoanele şi tijele de şa din acest grup. Toate componentele sunt proiectate să reziste 110% din forţa recomandată, pentru a putea fi o companie de încredere pentru cei care îşi dau drumul cu viteză pe traseele de downhill.

Tharsis trail groupTharsis Trail este o gamă destinată practicanţilor de all-mountain şi enduro. După lansarea anul trecut a componentelor Tharsis XC, gama se lărgeşte şi mai mult cu ghidoanele de carbon Tharsis Trail şi pipele de aluminiu, dezvoltate special pentru all-mountain în cooperare cu Martin Maes, rider al echipei GT Factory Racing. Acesta a testat toate componentele la limită şi a concluzionat că sunt perfecte pentru a te arunca în concurs cu ele.

Vor fi disponibile două ghidoane de carbon, unul simplu şi unul adaptat la Shimano Di2. Acestea au 800 mm lăţime, 20 mm rise şi cântăresc 214 g, putând fi scurtate până la 720 mm.

Pipa Tharsis Trail este şi ea adaptată pentru rutarea cablurilor Di2 la bateria aflată în gâtul furcii. Se elimină sistemul de blocaj cu nucă a ghidonului în favoarea unuia extern. Sunt disponibili doi suporţi de baterie pentru gâtul furcii.

Capacul din faţă a pipei este mai lat, rigidizând ansamblul pentru a da mai mult control utilizatorilor agresivi. Pipa e disponibilă în 4 lungimi: 35, 45, 55 şi 65 mm, cu unghi de 0 grade.

Koryak groupKoryak sunt componente la un preţ mai mic, dar în aceiaşi măsură performante şi rezistente. Noile pipe, ghidoane şi tije de aluminiu Koryak au fost proiectate împreună cu gama Tharsis, având ca şi ţintă practicanţii de XC şi trail. Tijele de şa Koryak folosesc un sistem de prindere cu un singur bolt, uşor de folosit şi compatibil cu orice şa, incluzând şi cleme mai mari pentru şei cu prinderi mai groase.

Ghidoanele drepte sau cu riser mic sunt disponibile cu lăţime de 720 mm, ghidonul riser având 760 mm. Toate ghidoanele au diametrul de 31.8 mm şi un backsweep de 9 grade.

Pipele de aluminiu Koryak încep de la 110 g şi sunt în număr de şapte în 2016. Toate sunt proiectate pentru ghidoane de 31.8 mm şi au lungimi între 40 şi 100 mmm. Pipele între 40-60 mm au un unghi de 0 grade pentru trail, cele între 70-100 mm având un unghi de 6 grade pentru XC.

 

Pentru şosea, gama 2016 include ca noutăţi componente noi PLT – ghidon, pipă şi tijă de şa, grafică nouă pentru ghidonul Missile Evo TT şi roţile PRO şi accesorii de bază pentru a oferi bicicletei un aspect profesional.

PLT groupComponentele PLT au un preţ excelent şi sunt create pentru performanţă, ghidoanele, pipele şi tijele de şa PLT fiind piese fiabile şi rezistente de competiţie. Ghidoanele PLT compacte sau compacte ergo au lăţimi între 36 şi 46 cm. Pipele au lungimi de la 50 la 130 mm cu unghi de 10 grade iar tijele de şa vin în grosimi de 27.2 mm şi 31.6 mm cu offset de 20 sau 0 mm.

Componentele PLT au fost create în colaborare cu echipele de World Tour sponsorizate. Astfel, ghidonul PLT Compact Ergo are o formă ergonomică în zona superioară pentru presiune optimă pe mâini şi încheieturi- Tija de şa PLT are un sistem de prindere inovator cu un bolt pentru o repoziţionare uşoară a şeii.

Missile EvoMissile Evo este o gamă de top pentru triatlon şi contratimp şi include ghidoane aero, extensii precum şi pipe de carbon şi suporturi pentru odihna mâinii.

Ghidonul complet Missile Evo Carbon Aerobar este aprobat de UCI şi folosit de multe echipe sponsorizate de PRO cum ar fi FDJ sau BMC-Uplace.

Ghidonul include rutare internă a cablurilor de frână şi schimbător, fiind complet compatibil cu Di2. Sunt disponibile şi extensii suplimentare de tip J-bend sau ski-bend, cu o greutate de 124 g.

Accessories group

De asemenea, PRO lansează în 2016 şi o serie de accesorii noi, incluzând scule de atelier, pompe mici, de podea şi cu CO2 şi gentuţe de şa.

Toate produsele vor fi prezentate în cadrul Eurobike şi vor fi disponibile începând cu septembrie 2015.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × four =