Acum citesti
Set de distanţiere pentru discuri pe 6 şuruburi de la Syntace

Syntace_Disc-Shim_6-bolt-hub-rotor-alignment-shims_thickness-600x400Există situaţii când reglajul frânei pe disc este foarte greu de făcut deoarece discul freacă de etrier iar acesta nu poate fi mutat mai departe. Lucrul acesta se întâmplă în general la cadre şi furci ceva mai vechi, care nu au respectat exact toleranţele admise la prinderea de etrier, dar este cazul şi la unii butuci. Cea mai mare problemă este însă atunci când pe aceiaşi bicicletă cu frâne pe disc sunt folosite mai multe seturi de roţi diferite. În cazul acesta, de obicei este nevoie să fie reglată alinierea etrierului de fiecare dată când schimbăm roţile.

Syntace_Disc-Shim_6-bolt-hub-rotor-alignment-shims_rotor-with-shims-297x297Syntace_Disc-Shim_6-bolt-hub-rotor-alignment-shims_add-shims-to-fit-225x300Pentru a evita acest lucru, se pot folosi şaibe plasate între discul de frână şi butuc cu ajutorul cărora se poate ajusta cu câteva procente de mm poziţia discului. Montarea a şase şaibe sau, mai des, a mai multor şaibe suprapuse pe cele şase şuruburi este o operaţiune dificilă, frustrantă şi de multe ori rezultă un disc un pic deformat.

Syntace_Disc-Shim_6-bolt-hub-rotor-alignment-shims_pack-of-8-225x300Syntace_Disc-Shim_6-bolt-hub-rotor-alignment-shims_actual-weight-7g-for-8-225x300Cei de la Syntace au venit în întâmpinarea celor care se lovesc de această problemă cu un set de 8 distanţiere speciale penrtu acest scop. Setul conţine 8 distanţiere de 0.2 mm, are o greutate totală de 7 g şi costă undeva sub 10 euro. Prin montarea numărului necesar de distanţiere se pot regla pentru aceiaşi bicicletă câte seturi de roţi doriţi fără a adăuga greutate semnificativă şi cu cheltuială minimă!

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × 1 =