Acum citesti
Scott Ransom 910 vine în versiune Contessa pentru fete, cu îmbunătățiri

Noul model Scott Ransom de enduro cu cursă de 170 mm a fost lansat anul trecut. Între timp, tot mai multe fete iubitoare de trail și de curse de enduro au cerut un model pentru ele, așa că Scott a lansat o versiune Contessa – 2020 Scott Contessa Ransom 910!

Contessa Ransom are aceiași versatilitate pe trail ca modelul Ransom lansat anul trecut, însă are suspensia reglată și componentele alese special pentru iubitoarele de MTB. Disponibilă într-o singură schemă de culori pe bază de mov, Contessa Ransom 910 primește roți de 29 echipate cu anvelope Maxxis Minion și suspensie de 170 mm Fox Performance Elite controlată remote cu TwinLoc.

Bicicleta are trei poziții de pedalat date de cele trei moduri de funcționare ale suspensiei: Descent complet deschisă cu cursa întreagă de 170 mm, modul mediu Traction Control ce ridică monoblocul cu 20 mm și limitează cursa la 120 mm pentru cățărările tehnice și poziția înaltă complet blocată. Modificările de cursă se aplică amortizorului, furca păstrând mereu cursa de 170 mm dar modificându-și rigiditatea.

Chiar dacă Contessa e disponibilă doar cu roți de 29, cu anvelope de până la 2.6, ea este practic compatibilă și cu 27.5+ cu anvelope până la 27.5×2.8. Suspensia include un flip chip la prinderea superioară a amortizorului pe basculă ce permite modificarea geometriei cadrului pentru a-l adapta la cele două mărimi de roți (sau la stilul personal de pedalat).

Contessa Ransom are aceiași geometrie lungă, joasă și cu unghi mic al furcii ca varianta masculină Ransom, dar e disponibilă doar în mărimile S-L.

Bicicleta în varianta 910 are cadrul din fibre de carbon rigide și ușoare hi-mod HMX, basculă din carbon și chainstay-uri și seatstay-uri din aluminiu 6061 SL. Amortizorul spate e modelul unic Fox Nude TR cu progresie reglabilă din mers.

Dacă cadrul e neschimbat cu excepția reglajului amortizorului, componentele modelului feminin sunt un pic diferite. În primul rând Contessa are componente noi, avansate, cum sunt frânele noi Shimano XT cu 4 pistoane, tijă Fox Transfer cu cursa de 175 mm pe modelul L față de 150 mm la modelul masculin și anvelopele noi mai rezistente și totuși foarte fine Maxxis Minion DHF EXO+, o versiune ce stă foarte bine între cea standard EXO trail și cea de DH DoubleDown.

 

Modelul feminin primește de asemenea angrenaj GX Eagle cu foaia cu 2 dinți mai mică, de 30T, grip-uri cu diametrul mai mic Syncros Women Pro și șa Syncros Savona V-Concept 1.5 specific feminină cu șine de titan față de modelul masculin ce are șa cu șine din oțel.

Noutățile din echipare fac Contessa Ransom 901 ceva mai capabilă pentu endură și cu 200 g mai grea, dar totuși încă ușoară, la 14.1 kg pentru un 29-er cu cursă de 170 mm.

Prețul nu ar trebui să aibă modificări la versiunea Contessa, așa că e de așteptat să coste 5500 Euro, disponibilă la finalul acestui an.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

13 + 16 =