Acum citesti
Scott au prezentat liniile Future Pro/Junior de biciclete și echipament performant pentru copii

Scott au modificat întreaga gamă de produse de ciclism pentru copii pentru 2019 sub deviza ”Heroes inspire heroes” pentru a ajuta părinții să motiveze viitoarea generație de cicliști. Indiferent dacă alegeți noua gamă de biciclete de performanță Future Pro pentru copiii pasionați de competiții, linia Junior pentru cei ce încep acest sport sau doar o pereche de pantofi, o cască sau un echipament de calitate, Scott oferă toate acestea în 2019.

Filozofia generală Scott în legătură cu aducerea mai multor copii pe bicicletă se învârte în jurul ideee de a echipa copiii la fel de bine ca adulții pentru trasee dificile. Dacă oferim copiilor aceleași condiții ca cele ale adulților, va rezulta o nouă generație de cicliști (dar și consumatori) pasionați. Acestora li se oferă nu doar biciclete pe mărimea lor ci și căști, pantofi și echipament cu același nivel de performanță ca cel al adulților.

Conceptul Heroes inspire heroes se concretizează prin a arăta copiilor cât de frumos și distractiv e ciclismul, de a-i duce în locuri minunate unde pedalăm noi de obicei iar cei mici vor fi inspirați să iasă și să pedaleze și ei mai des.

Ești un erou dacă îți duci copiii să pedaleze în locuri fantastice, indiferent că acestea sunt la munte, în bikepark sau pe potecile din jurul casei. Copiii te vor considera cool și vor dori să devină cicliști mai buni ca tine.

Noua gamă Future Pro dorește să aducă bicicletele copiilor mai aproape de cele ale adulților. Noile biciclete sunt proiectate să fie MTB-uri adevărate de performanță, gata de competiție pentru copiii ce vor să renunțe la design-ul specific pentru juniori și să se dea pe biciclete asemănătoare cu cele ale adulților.

Vârful de gamă din colecția Future Pro este probabil modelul FS Spark 600, la un preț de 2000 Euro. Practic toate bicicletele de competiție de XC au trecut la roți de 29, astfel că Scott a readus roțile de 26 în peisaj pentru micii cicliști (începând cu înălțimea de 140 cm). Geometria bicicletei cu butuci Boost este adaptată roților de 26 dar cadrul poate accepta și roți de 27.5. Bicicleta are o cursă de 120 mm cu blocaj, furcă cu gât conic, frâne pe disc Shimano și transmisie SRAM NX 1×11.

Pe lângă modelul Spark de 26 din aluminiu, Future Pro include modele Spark și Scale XC cu roți de 27.5 precum și modele hardtail de trail cu roți de 26 Contessa și Roxter.

Gama Scott Junior cuprinde toate modelele pentru copii, de la cele fără pedale până la cele de XC de competiție cu roți de 26. Pentru 2019 vor exista niște modele complet noi. Deoarece gravel bike-urile sunt la modă, Scott are un Junior Gravel în ofertă.

Modelul Gravel 24 costă 700 Euro, are 9.3 kg, ghidon de cursieră și roți de 24 pentru a însoți părinții la următoarea aventură grabel. Bicicleta poate îndeplini multe roluri de la șosea la ciclocros iar cadrul și furca din aluminiu 6061 au detalii interesante cum ar fi prinderile flat mount de etrieri (dar cu închideri QR clasice la roți), prinderi pentru aripi complete și portbagaj și o gamă de transmisii adaptate, cum ar fi un grup Shimano Claris 2×8 cu angrenaj cu brațe de 145 mm, foi 46/34 și casetă 11-32.

Scott introduce copiii și în lumea eBike-urilor. Noul Roxter eRide e disponibil cu roți de 24 și 26 cu prețuri începând de la 2000 Euro, cu anvelope de 2.6, furcă Suntour de 70 mm și un sistem de asistență Bosch Active de 250 W.

În același timp, unii copii nu vor să participe la concursuri. Multe din bicicletele de copii rămân în ofertă cum ar fi modelele cu roți de 24 Scale, Contessa și Roxster cu cadru din aluminiu.

Copiii mai mici primesc modelele cu roți de 20 Scale, Contessa și Roxster, modelul Roxster incluzând o variantă 20+ cu anvelope de 2.6 pentru escapade pe trail cu mama și tata.

Remarcabil e și modelul Scale cu roți de 16 cu grafică și echipament replică Nino Schurter.

Copiii se pot și ei echipa ca Nino. Colecția Nino Junior include casca Spunto JR Plus cu MIPS, un sistem de reglaj de top și lumină roșie integrată în spate.

Există o colecție completă de echipament Nino Junior RC, ce include tricouri, jachete, pantaloni, mănuși și multe altele pentru micuții ce iubesc XC-ul. Dacă copiii sunt atrași mai mult de trail, există și echipamente cu pantaloni baggy, dar și mănuși și protecșii de genunchi și coate pentru trail, toate la dimensiuni perfecte pentru cei mici.

Copiii sunt practic echipați din cap până în picioare, fiind acordată mare atenție calității materialelor respirabile, confortului, managementului temperaturii și protecției. Sunt disponibile mai multe modele de căști offroad pentru copii și pantofii foarte frumoși MTB AR Kids pentru pedale normale ce împrumută tehnologii de la modelele de adulți.

Strategia Scott de a aduce materiale și echipamente high-end în lumea copiilor pare o variantă excelentă de a atrage mai mulți copii în lumea ciclismului. Ideea de a asorta bicicletele și echipamentul părinților cu cel al copiilor nu doar ca aspect ci și ca performanță va avea sigur succes. Evident prețul e diferit de cel al produselor ieftine pentru copii, dar pentru părinții care oricum cheltuie mii de euro pe ultimele modele de biciclete din carbon, de ce nu ar mai adăuga puțin la buget pentru a echipa profesional și copiii?

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seventeen − twelve =