Acum citesti
Rodeo Labs lansează Flaanimal 4.0, cu un cadru superb

La un an după lansarea Rodeo Adventure Labs Flaanimal 3.0, gravel bike-ul de aventură vine acum într-o nouă și superbă versiune Flaanimal 4.0, o bicicletă ce se dorește gata să îndeplinească orice sarcină.

Una dintre cele mai importante îmbunătățiri este greutatea. Noul 4.0 este mai ușor cu… 800 g față de versiunea 3.0, ceea ce e enorm! Cei de la Rodeo Labs spun că 3.0 era un pic cam greu de la bun început.

O parte din reducerea de greutate vine de la triunghiul spate redesenat, cu tuburi subțiate pentru un confort mărit. Oricum, nici așa cadrul nu poate fi considerat ușor, având o greutate între 2000-2500 g.

Cadrul e construit din oțel cromat și include un headtube EC44 cu emblemă metalică și monobloc filetat BSA de 68 mm cu filet englezesc.

La fel cu versiunea anterioară, cadrul are dropout-uri reglabile pentru ax thru de 142×12 mm și posibilitatea de a folosi transmisie cu curea, prin desfacerea chainstay-ului. Există dropout-uri disponibile și pentru sisteme Rohloff, Alfine și pentru etrieri de frână pe disc flat mount.

Rutarea cablurilor a fost mutată în interior prin downtube, cu porturi interschimbabile pentru Di2, frâne hidraulice, schimbătoare mecanice, transmisii 1x sau 2x, complet etanșe. Producătorul spune că majoritatea solicitărilor sunt pentru Di2.

Pe lângă modificările cadrului, furca Rodeo Spork a ajuns și ea la versiunea Spork 1.2 ce oferă posibilitatea de a monta butuc cu dinam intern, lumini și capac cu mufă USB. Dacă nu se folosesc acestea, capacul poate fi etanșat. Furca poate fi convertită de la ax de 15 mm la 12 mm. Există prinderi de aripi și portbagaj cu o capacitate de transport de 12.5 kg, se pot monta frâne cu etrier flat mount sau post mount cu cablurile rutate intern. Furca este construită integral din carbon.

Geometria a rămas neschimbată, încercând să ofere o gardă la sol suficientă pe bolovani și să evite ca piciorul să atingă roata din față în viraje.
Au rămas și culorile interesante: Bleaux Deaux, Chocolate Creamsicle și Pine Cone. Cadrul este disponibil cu furca la prețul de 1350$ dar și cu echipare completă la alegerea clientului care plătește doar componentele.
Rodeo Labs oferă și jantele din carbon 2.0 650b, cu lățime internă de 24.5 mm și margine hookless compatibilă tubeless. Ce e interesant e că se specifică faptul că jantele nu sunt compatibile cu anvelope non-tubeless, dar se pot folosi anvelope tubeless cu cameră!
Setul complet de roți are un preț ce începe de la 1350$ dar pentru cei ce au un cadru Rodeo se oferă o reducere de 300$. Roțile pot fi personalizate să se asorteze cu cadrul pentru 30-50$ suplimentari. Roțile vor fi disponibile din februarie.
Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.
Informații de pe bikerumor.com

 

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × one =