Acum citesti
RockShox Bluto: noua furcă pentru Fatbike-uri

Iată că printre furcile pentru roți de 26 de inch de la RockShox, se numără și modelul Bluton, un produs dezvoltat pentru bicicletele Fatbike. Pentru că până nu de mult, Fatbike-urile utilizau în principal furci fixe, iar cele cu amortizor erau extrem de scumpe, cei de la Rock Shox au anticipat bine dezvoltarea segmentului și au avut timp să proiecteze o furcă care are toate șansele să devină un produs popular printre iubitorii de Fatbike-uri.

rock_shox_bluto_4

Bluto este dotat cu rebound Rapid Recovery, de care deja am aflat de la furcile lansate la începutul acestui an, brațe superioare Fast Black și un cartuș Solo Air, care promite să ofere reglaje fără limite. Mai mult, axul pentru prinderea roții este cu adevărat lat, de 15x150mm. Brațele inferioare ale furcii sunt adaptate nevoilor acestor biciclete. Și nu a fost prea simplu să creeze o construcție rezistentă la torsiune, mai ales că vorbim de dimensiuni considerabile. Astfel, acestea pot găzdui fără probleme o anvelopă de 4.7 inch, mai mult decât dublul anvelopelor pentru bicicletele de munte obișnuite.

Cursa poate fi setată cu ajutorul așa-numiților Tokeni, segmente din material plastic ce se adaugă sau se scot în funcție de cursa dorită. Astfel, cursa poate fi de 80, 100 sau 120mm. Bluto cântărește doar 1.796 grame (!), este disponibilă în trei culori și are un preț rezonabil de pornire, de 572 de euro. Versiunea cu comandă pentru Lock-Out poate fi achiziționată pentru 632 de euro.

via Rock Shox

Vezi Comentarii (4)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three × three =