Acum citesti
Redshift Shockstop – pipă cu amortizare pentru cursiere

ShockStop-On-Bike-Grass-Background-2-Large-600x450Redshift Sports, o companie care a adus soluţii inovatoare pentru modificarea bicicletelor de şosea pentru adaptarea la diverse discipline, readuce la viaţă o idee a anilor 90, pipa cu suspensie, dar cu o abordare nouă şi modernă.

În ultima vreme, foarte mult efort a fost depus de producători pentru a face bicicletele de şosea mult mai confortabile, în plus au apărut şi cursierele de off-road. Foarte multă energie se consumă la cursiere datorită vibraţiilor produse de drum, calitatea asfaltului nu este mereu bună, fără să mai vorbim de o ieşire în afara acestuia cu bicicletele care pot face asta. Cadrele care includ o mică amortizare prin deformare, la fel şi furcile, au adus îmbunătăţiri imense, dar nu reuşesc să amortizeze decât vibraţiile mici. Mulţi ciclişti au probleme cu încheieturile mâinilor şi încearcă să compenseze cu ghidolină groasă, mănuşi amortizante sau chiar mutarea foarte sus a ghidonului.

Shockstop-Gif-600x392Cei de la Redshift au încercat să rezolve aceste probleme cu un produs simplu şi eficient. Shockstop arată ca şi o pipă normală, este confecţionată din aluminiu şi foloseşte rulmenţi încapsulaţi identici cu cei de pe modelele de top de mountain bike pentru a mări sensibilitatea sistemului fără a pierde din rigiditatea torsională. Amortizarea este asigurată de un elastomer, acesta fiind disponibil în mai multe variante de rigiditate, pentru a permite utilizatorului să aleagă gradul dorit de amortizare oferită-

Graph-1-600x293Spre deosebire de furcile de carbon, Shockstop poate oferi până la 2 cm de cursă, suficient pentru a prelua majoritatea impacturilor de pe şosea, dar fără a afecta geometria şi comportamentul bicicletei. Pe un drum prost, la o tură de mai multe ore, se poate economisi foarte multă energie.

Shockstop vine în pachet cu mai mulţi elastomeri la un preţ de 99 USD.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four + 5 =