Acum citesti
Prima MTB Skills and Boot Camp din acest an are loc la Câmpulung Muscel pe 21-23 aprilie

Când ai avut răbdarea să exersezi pe MTB și nu doar să te dai? Știm, plăcerea de a te da este mare, timpul este scurt, așa că fiecare ieșire pe MTB devine o cursă contra-cronometru, în care vrei să acoperi cât mai mulți kilometri și să te bucure atunci când vezi pe Strava ce diferență de nivel ai reușit să aduni. 

Dacă te recunoști în această descriere – perfect normală de altfel – dar îți dorești și un răgaz în care să poți demonta, analiza și reconstrui în detaliu tehnica ta de a te da pe MTB, atunci, tabăra MTB Skills and Boot Camp Level 1 este pentru tine. 

Indiferent dacă vrei să fii mai rapid(ă) pe secțiunile tehnice dintr-un maraton, să îți crești nivelul de încredere și de siguranța atunci când ești cu ghidonul în mâini, sau îți dorești ca și adult să experimentezi o modalitate clară și accesibilă de a înțelege și exersa manevre precum wheelie, manual și bunny-hop¸această tabără de MTB are ca și scop predarea și însușirea tehnicii MTB într-o modalitate accesibilă pentru orice pasionat(ă).

Vineri după amiază se exersează poziționarea pe bicicletă și lucrul cu punctele de control ale acesteia, în plat, pe jaloane: control în track-stand, ridicarea roții față, cum lucrăm cu trunchiul și privirea. Pe scurt, înțelegem și aplicăm manevrarea corectă a bicicletei din punctul de vedere al forțelor fizice implicate, pe frânare și pe viraje, care este poziția de lucru pe bicicletă și, testăm toate acestea într-o incursiune pe un drum forestier.

Ziua de sâmbătă începe cu o sesiune de pump-track, foarte eficientă în a înțelege și ajusta dinamica rider-bicicletă, atât pe un teren cu denivelări consistente cât și pe virajele care pot fi întâlnite pe traseele de tip bike-park. Urmează apoi ateliere practice, în teren, cât e ziua de lungă, presărate pe un traseu de aproximativ 30 de kilometri și 600 de metri diferență de nivel. De la urcări tehnice și coborâri cu secțiuni abrupte, vom întâlni și „rezolva” toate situațiile ce apar în turele lungi ale unui maraton MTB.

Duminică au loc atelierele de wheelie/manual/bunny-hop și se abordează cărări tip singletrack, cu briefing-uri în puncte cheie.

Fiecare zi începe la Casa Freerider cu o înviorare și o sesiune de mobilitate articulară cu mișcări specifice dinamicii MTB, nelipsind nici rutina de stretching la finalul turei.

Prețul taberei este de 1.190 de lei/persoană, cu două nopți de cazare și mic dejun incluse. Până duminică, 2 aprilie inclusiv, rămâne valabil prețul special de 990 lei, pentru oricare din taberele din calendarului acestui an.

Pentru înscrieri și detalii – [email protected], 0745-083.191.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

19 − eight =