Acum citesti
Prima ediție a RedBull MoonTime Bike îi revine lui Marius Petrache

Ce este mai dificil decât o cursă de cross-country unde adversarii sunt aproape permanent în roata ta, urcările violente îți împleticesc picioarele și timpul care trece mai ceva ca gândul te presează să pedalezi mai tare pentru a cuceri un loc mai bun? Simplu. Aceeași cursă dementă pe timp de noapte! Astfel putem caracteriza cel mai bine RedBull MoonTime Bike, primul concurs de XC, și de mountain bike, desfășurat în orașul lui Bucur. Marius Petrache (Felt-Sidi MTB Team) este cel care și-a trecut în cont prima ediție a nebunei curse, după o demonstrație de forță de zile mari.

Încă de la startul cursei, în fruntea plutonului nu a existat decât un singur om. Marius Petrache. El a preluat conducerea din primii metri ai primului tur și a ținut strâns de locul său. Cu fiecare buclă parcursă, riderul și-a adăugat secunde prețioase avansului avut până când a devenit clar că este de neoprit în această seară de 15 septembrie. Arpad Kelemen (NoMad Merida) s-a aflat pe urmele sale, dar nu a putut ține ritmul cu liderul cursei și i-a cedat cea de-a doua poziție lui Tudor Oprea (ProCycling Geiger), loc pe care acesta și l-a menținut până la finalul întrecerii. Kelemen a încheiat în final pe ultima treaptă a podiumului.

A fost o cursă foarte intensă și pentru mine a avut valoarea unui campionat național de cross-country, declară câștigătorul din această seară. Adversarii au fost puternici, dar nici eu nu m-am menajat. Am pornit puternic din primul tur, când probabil mi-a fost cel mai greu, am luat avans și de acolo, lucrurile s-au simplificat. A trebuit doar să îl mențin, dar l-am și mărit. Sunt fericit pentru rezultatul obținut, mai ales că pentru mine această cursă a fost un obiectiv important.

La categoria feminină, Emese Fodor (NoMad Merida) a fost cea care a cules laurii victoriei.

Spectacolul nocturn din Parcul Tineretului

Competiția a fost mai mult decât o simplă întrecere de mountain bike, a fost un adevărat eveniment care a atras atenția tuturor celor aflați în Parcul Tineretului. Echipa de organizare s-a ocupat de fiecare detaliu și totul a ieșit cum trebuia. Traseul a fost marcat excelent, în zonele esențiale au existat reflectoare care să îi asiste pe rideri, așa că sunt slabe șanse ca cineva să regrete prezența la RedBull MoonTime Bike.

Cu toate că jungla de beton a Bucureștilor este motivul pentru care sute de pasionați de mountain bike se avântă în fiecare de weekend spre munții dinprejurul său, Parcul Tineretului este scena potrivită pentru o cursă de cross-country. Dacă adăugăm o echipă de organizare cu experiență, obținem rețeta unui eveniment de zile mari. Malurile Dâmboviței, mutilate de proiectele pseudo-urbanistice ale unei lumi apuse de două decenii, scot în calea riderilor câteva dificultăți de traseu mai complicate decât par la prima vedere. O ironie fină a acestui oraș este strada Piscului, pe lângă care riderii au trecut de 7 ori, situată pe unul din puținele dealuri ale Bucureștiului. Urcarea abruptă urmată de porțiuni tehnice, coborârile în goana mare pe niște scări dezordonate, presiunea pe care o pune răsuflarea adversarului aflat la câțiva metri în spatele tău și nevoia unor decizii rapide și bune sunt ingredientele unei curse de XC reușite. Din această ecuație scădem și lipsa luminii naturale și obținem o nouă față a acestui parc al Capitalei, plus promisiunea unui viitor plin de opțiuni pentru acest petic de verdeață. 150 de participanți împinși de la spate de un public vioi au oferit un spectacol nemaivăzut până acum. Organizatorii au arătat că se poate. Cicliștii au dat ce au avut mai bun. Publicul le-a arătat respectul cuvenit. Mountain bike-ul din România a mai făcut un pas înainte. Ce noapte de pomină!

 

Traian Goga,

Redactor FreeRider.ro

Vezi Comentarii (3)
  • ptr mine a fost extraordinar,la virsta mea am simtit ca as avea 20 ani mai putin,coboriri vijelioase,urcari numai pe bicla,incurajarile ptr mosul concursului plus red bull,mi-au dat aripi la …picioare. am fost tare inspirat ca am venit aici in dauna camp.national amatori la sosea de la constanta.am facut 5 din 7,cind marius petrache a trecut vijelios pe linga mine inca din tura 3 am stiut ca mai mult de 5 nu pot face dar si in cele 5 parcurse am acumulat adrenalina cit ptr multe curse. frumos,frumos,incredibil de frumos.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three × 5 =