Acum citesti
Practic si distractiv, in miez de vară: MTB Skills and Boot Camp, 10-12 iulie, Câmpulung Muscel

10-12 iulie este data unei noi tabere din seria MTB Skills and Boot Camp, Level 1, un proiect inceput de Freerider.ro si Marc Sandu in 2014.  Tabăra este destinata riderilor cu un nivel mediu de experiență, care au mai participat la concursuri MTB sau la ture pe munte, cu diferență de nivel. Obiectivul taberei este verificarea și îmbunătățirea tehnicii MTB, pornindu-se de la poziționarea pe bicicletă și poziția de atac, până la ateliere care îți prezintă toți pașii necesari pentru a învăța bunny hop, manual, drop și wheelie. Abordarea este făcută atât din perspectiva unui rider cu experiență de aproape zece ani la competiții de ciclism, cât și din cea  a unui antrenor de fitness specializat în postură.

De aceea, nu lipsesc explicații detaliate și mult feedback pe poziționarea corpului și, pentru un progres rapid, înțelegerea mișcării mai întâi chiar fără bicicletă, dar și a scopului fiecărei proceduri, indiferent că este vorba despre abordarea virajelor sau de lucrul cu suspensiile. Scopul final este cel de a crea un repertoriu de “răspunsuri”, mai exact tehnici, din care cursantii/cursantele să poată alege rapid, pentru a se adapta la tipul de teren pe care îl traversează, inclusiv varianta de salvare, dacă se decide că se pierde controlul bicicletei. Terenul este variat, include 600-700 metri de diferenta de nivel pe zi, de la drumuri forestiere la single trails.

Din program nu lipsesc sesiunile de pumptrack, foarte eficiente în deprinderea controlului bicicletei, înviorarea matinală, cu exerciții de mobilitate specifice nevoilor ciclistilor/ciclistelor, dar si sesiuni de stretching post-antrenament.

Pentru mai multe detalii și inscrieri, [email protected], 0745.083.191

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twenty − 18 =