Acum citesti
Pompe pentru tubeless şi fat bike şi alte noutăţi de la Topeak

topeak-17-600x399Până nu demult pompele de podea se împărţeau în două categorii: de presiune mare şi de presiune mică. Acum, cu multe tipuri noi de biciclete, lucruruile s-au complicat şi au început să apară tipuri noi de pompe pentru tipuri noi de biciclete.

Topeak este unul dintre producătorii cei mai cunoscuţi de pompe şi accesorii, modelul lor Joe Blow fiind renumit pentru calitate. Aceştia au lansat pentru 2016 câteva pompe mai speciale, dar şi alte noutăţi.

topeak-28topeak-26-600x399Cea mai interesantă pompă este Joe Blow Booster, care este special concepută pentru a umfla anvelopele tubeless. Nu este neapărat un concept nou, astfel de pompe existând deja pe piaţă, un exemplu fiind Bontrager Turbo Charger. Această pompă foloseşte o cameră auxiliară care este încărcată cu presiune, după care, prin acţionarea unei supape, aerul este eliberat cu putere în anvelopă aşezănd-o pe jantă. Pompa este echipată cu capul Topeak smart compatibil cu valve presta şi schrader şi este capabilă de a produce presiuni de până la 160 psi. De asemenea, există şi o valvă pentru scăderea presiunii. Nu sunt încă disponibile preţuri.topeak-20

topeak-10-600x399O altă pompă deosebită este Dualie, care este concepută special pentru fat bike-uri. Pentru a putea regla precis presiunile joase din aceste tipuri de roţi, pompa are două manometre diferite. Unul afişează cu precizie presiunea până la 30 psi în incremente de 1 psi, apoi al doilea afişează presiunea până la 75 psi. Pompa selectează singură manometrul de care este nevoie iar capul se poate modifica uşor pentru a fi folosit cu valvă schrader sau presta.

topeak-20În gamă a apărut şi Joe Blow Elite, o pompă cu baza şi cilindrul de presiune din oţel de calitate, rezultatul fiind o pompă grea cu manometru inclus în manetă.

topeak-67-600x399În gama de standuri de lucru Prepstand va fi inclus noul model ZXP care este în acelaşi timp stand şi pompă. Standul se reglează pe verticală, are o poliţă pentru scule şi un furtun lung pentru a putea umfla ambele roţi ale bicicletei din stand.

topeak-61Ca şi noutate este şi acest suport de păstrare a bicicletei cu prindere pe roata din faţă, roata din spate fiind ataşată de un element special. Suportul pivotează în lateral pentru a facilita prinderea bicicletei şi pentru ca aceasta să poată fi aşezată cât mai aproape de perete.

topeak-glow-4-600x398De asemenea, în gama Topeak vor fi o serie de accesorii iluminate cu LED care vor face ca bidonul, poşeta de şa şi aripile să aibă propriile lor lumini. Vor exista şi o serie de noi tipuri de prindere pentru camera video, care va putea fi ataşată în multe locuri de pe bicicletă.

topeak-60-600x399Fat bike-urile vor primi un portbagaj pentru ture lungi, alături de alte tipuri de portbagaje mai tradiţionale.

topeak-4Vor exista şi multe scule noi, printre care două chei dinamometrice portabile, Nano Torqbar şi Torqbox, cu capete imbus de 3, 4 şi 5 mm şi Torx T20 şi T25. De asemenea, vor exista în gamă şi o serie de multitool-uri ascunse, cum este acest model care se păstrează în interiorul ghidonului.

Informaţii preluate de pe bikerumor.com – mai multe informaţii sunt sau vor fi disponibile pe www.topeak.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

20 + 9 =