Acum citesti
Părerile participanților la Bistritz Funduro, primul concurs de enduro al anului

În acest weekend a avut loc la Bistrița primul concurs de enduro al anului, Bistritz Funduro și pentru că n-am putut fi prezenți la eveniment, am decis să-i contactăm pe câțiva dintre participanți pentru a afla părerea lor despre cât de reușită a fost competiția.

Patricia Plumbotă (locul 2, feminin)

Foto: Bilegan Cristian.

Sunt foarte fericita că am bifat și cursa asta, pentru că mi-a plăcut foarte tare. Specialele au fost distractive, doar așa se intitulează și cursa funduro si as putea spune că sunt excelente pentru cineva care vrea să participe pentru prima dată la un concurs de enduro. Deci, nu mai stați acasă! Vremea a ținut cu noi până la urmă pentru că ieri a fost soare și noroiul de pe traseu s-a uscat exact cat a trebuit, a fost aderență perfecta. Oamenii faini că de obicei, atmosfera făină, organizatorii pasionați. De abea aștept următorul eveniment! Felicitări oamenilor care au sapat la traseele funduro, mulțumim organizatorilor și ne vedem la anul!

Darius Linul (locul 1, elite)

Foto: TimeStuff.

Un concurs de enduro la care m-am simțit foarte bine, având o echipa de oameni extraordinari. Traseele au fost blana! Organizatorii și-au făcut treaba destul de bine, dar in orice lucru este loc și de mai bine .
In final, a fost primul concurs din cupa naționala de enduro la care eu am observat ca oamenii s-au simțit destul de bine și aștept anul viitor sa ne mai distram o data cel puțin ca și anul acesta!

Arpad Kelemen (locul 3, elite)

Foto: Bilegan Cristian.

Pentru mine aacesta a fost al 4lea concurs de enduro la care am participat.  Organizarea mi s-a parut foarte ok, totul a mers conform programului, timpii de transferi au fost ganditi foarte bine, nu au fost nici prea lungi, nici prea scurti, punctele de alimentare dotate bine, premierea nu a intarziat nici o secunda, etc…
Traseele au fost super distractive, lucrate la milimetru, ca la filme de MTB. Mie mi-au lipsit putin portiunile mai naturale, mai hardcore cu bolovani mari, radacini, dar asa e zona. In schimb, mi-a placut cel mai tare partea de sus la PS1 unde ai stat mai mult in aer decat pe pamant. 🙂

Sergiu Pâcă (Locul 5, masters)

Cea mai faina parte dupa părerea mea e ca se vede ca la Bistrita oamenii shapeanesc si o fac de ceva ani. Elemente peste care se vede ca a trecut timpul, lucrate bine si trasee noi. Asta arata cumva continuitate in comunitatea lor, arata ca si cei ce vin „din urma” sunt interesati sa construiasca si nu asteapta sa „li se dea, sa li se faca”. Critica? Prea mult plat, prea mult de pedalat, dar asta e si geografia locului cu dealu asta care are 3 zone clare. Prima cu panta a doua platou si apoi iar panta. Poteci faine de dat cu prietenii da cu prea multa pedala pentru gustul meu. Dar mie imi place mai mult downhill-ul si traseele unde pedalele sunt doar ca sa ai pe ce sta pe bicicleta 😉 Ce ar mai putea fi imbunatatit pe viitor, ce nu e legat de geografia locului pe care nu o putem schimba: un pic lucrat la siguranta, 4-5 copacei si 10-15 crengi taiate nu o sa fie un dezastru ecologic si ar face anumite trasee sa se simta mult mai safe. Apoi plasarea startului si finishului la PS4 care te obligau la muuulta pedala la un concurs care oricum „beneficiaza” de caracteristica asta mi s-a parut neinspirata. Si musai vreau sa zic de bucata din padurea de brad care a fost geniala!

Matei Moisil (locul 1, juniori)

Foto: Darius Sîngeorzan.

Traseele au fost super flowy, tehnice și rapide, cât despre condiții… mai bine nu se putea. Organizarea a fost perfecta și lumea a fost mulțumită. Ma bucur ca am concurat din nou și am avut momente faine altaturi de oameni faini. Felicitări organizatorilor și tuturor concurenților!

Sebastian Râpea (locul 3, juniori)

Foto: Bilegan Cristian.

Foarte fain a fost la Funduro, ne-am distrat cu toții, am fost fair-play unii cu ceilalți, traseele au fost nemaipomenite cu mult flow și adrenalina la maxim. Chiar au făcut o treaba buna cei de la Bistritz, cu siguranța o sa ma întorc și la anul. Felicitări organizatorilor!

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nineteen − 15 =