Acum citesti
(P) Bicicletele Bizobike disponibile doar prin ProVelo

O veche vorbă ne spune că omul gospodar își face iarna car și vara sanie, cu mențiunea că trăim vremuri moderne și în fond nu mai are nimeni nevoie de car. Însă, tot vremurile moderne ne arată cât de congestionat poate deveni un oraș, Bucureștiul fiind exemplu de frunte în acest sens. Iar cum carul nu va ajuta pe nimeni în București, cu siguranță că o bicicletă va fi o alternativă de luat în seamă. Cu atât mai mult dacă acea bicicletă este una pliabilă.

Pe de altă parte, perioada rece este una propice pentru vânătorii de oferte din industrie, căci în această perioadă când puțini mai folosesc bicicleta, se ivesc multe ocazii de a sta, a rumega și de a lua cea mai bună decizie pentru achiziția uneia sau pentru achiziția de componente. În fond, toamna dă tonul reducerilor pentru biciclete,  iar trend-ul este continuat de promoțiile de Black Friday. Astfel, ai ocazia nu doar să-ți cumperi ce vrei cu bani mai puțini, dar ai și suficient timp pentru a te convinge că ai făcut cea mai bună alegere. Iar cu puțin noroc, vei putea ieși câteva ture cu bicicleta chiar în decembrie, până când nu vin zăpezile. Istoricul meteo ne arată că în prima lună din iarnă este posibil ca frigul să nu-și arate colții imediat, oferindu-ne ocazia să ne mai bucurăm de câteva zile însorite cu temperaturi blânde.

Acestea fiind spuse, voi trece direct la prezentarea bicicletelor Bizobike, biciclete atat din gama electrice, pliabile sau MTB ce-și au rădăcinile în Belgia și care sunt construite cu un singur scop: de a reprezenta o alternativă ecologică pentru deplasarea prin oraș. În acest sens, producătorul s-a axat mai mult pentru proiectarea bicicletelor pliabile de înaltă calitate, oferindu-le totodată pentru un preț avantajos. Iar de la reprezeintații Bizobike citire, alfăm următoarele:

„Bizobike se angajează să proiecteze soluții pentru mobilitatea ecologică. Suntem în favoarea convingerii oamenilor, a organizațiilor și a guvernelor de a folosi mai multe forme de transport mai ecologice. În fiecare an, Bizobike se străduiește să îmbunătățească comportamentul de conducere, greutatea, sistemul de pliere, durabilitatea bicicletelor noastre pliabile manual și electric.”

Pe lângă angajamentul companiei de a oferi alternative ecologice de transport, mai aflăm din cele afirmate mai sus faptul că produc și biciclete electrice pliabile. Iar un partener de bază în dezvoltarea acestui produs este Renault, împreună cu care cei de la Bizobike au dezvoltat deja o bicicletă electrică pliabilă.

Bicicleta concepută împreună cu Renault.

Mai mult decât atât, oferta cuprinde și alte modele, care nu doar că arată bine, dar vin și cu câteva specifiații de luat în seamă. Bizobike Seven este unul dintre acele exemple, construită în jurul unui cadru din aluminiu 6061 și echipată cu strictul necesar pentru deplasarea prin oraș: un schimbător Shimano Altus cu 7 viteze care îți permite să alegi un raport optim pentru stilul de pedalat, o echipare cu anvelope Kenda în dimensiunea 20×1.95, șaua cu spumă cu memorie care oferă un confort foarte bun și de distanțe mai lungi, alături de idei practice, precum integrarea pompei în tija de șa, o funcție extrem de utilă. Inima acestei biciclete este de fapt un motor electric Bafang, care poate genera o putere maximă de 250W, conectat la un acumulator de înaltă calitate de la Samsung, care oferă o autonomie de 360Wh. Puterea acumulatorului ar trebui să-ți ajungă pentru minim 55-65 de km de pedalat până la următoarea reîncărcare.

Bicicletele pliabile au prețuri începând cu 5.499 de lei și pot ajunge până la 8.199 de lei în cazul modelului Pilot 9, construită cu un cadru din carbon, așadar foarte ușoară. Cu o greutate de doar 8.5 kg, aceasta reprezintă o alternativă ideală la trotinete, mai ales că vine dotată și cu un schimbător Shimano Sora cu 9 viteze sau cu frâne hidraulice. Poate fi luată cu mare ușurință inclusiv în vacanțe, deoarece este foarte ușor de stocat și de transportat, fiind livrată împreună cu o husă specială pe care o primești cadou, la pachet.

Totuși, pentru cei care mizează mult pe imagine, Bizobike oferă și o bicicletă de tip cruiser, de asemenea electrică și cu acumulator integrat elegant în cadru. Cântărește 25 de kg, are un cadru din aluminiu și este echipată cu un motor Bafang, mai puternic – de 25W. Autonomia este de aproximativ 90 de km și oferă  o transmisie cu 7 rapoarte.

Pentru  mai multe detalii, accesați aici site-ul ProVelo.ro.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

9 + five =