Acum citesti
Noua bicicletă de downhill Pivot Phoenix Carbon

Pivot Phoenix Carbon face pasul cel mare și în urma feedback-ului obținut de la riderii de echipă, aceasta va face trecerea de la roata de 26 la cea de 27.5 inch. De asemenea, cadrul construit din carbon cântărește doar 3.2 kg și are o suspensie de tip DW-Link. Totodată, cei de la Pivot au declarat că au urmărit să construiască una dintre cele mai rapide biciclete de Downhill din lume.

pivot_phoenix_carbon_1

Cadrul este construit prin procesul botezat Hollow Core Internal Molding, un procedeu inclus o dată cu modelul Mach 6. Această opțiune oferă producătorului posibilitatea de a construi biciclete de până în 14 kg, fără a face economii la anvelope. În ceea ce privește geometria, bicicleta va avea un ampatament mai lung, va avea un centru de greutate mai jos și un unghi al headtube-ului mai mic, pentru a avantaja rider-ul pe traseele rapide și abrupte.

pivot_phoenix_carbon_2

Bascula oferă o cursă de 204mm și este susținută de un amortizor Fox DHX RC2. Cadrul permite instalarea unei tije de șa cu comandă pe ghidon și are cablurile trase prin cadru, pentru a fi protejate dar și pentru un aspect mai curat. Prinderea chainguide-ului, construită după standardul ISCG-05 este integrată în cadrul de carbon. Roata de spate este prinsă cu un ax 157x12mm, iar prinderea pentru frână este de tip Post Mount și este gândită pentru discurile de 180mm.

pivot_phoenix_carbon_3

În ceea ce privește geometria bicicletei, aceasta va avea un chainstay cu o lungime de 442mm și un headtube amplasat la 62.5 grade. Reach-ul este de 402mm în cazul dimensiunii S a cadrului și de 482mm în cazul cadrului în dimensiunea XL. Cei care vor să modifice unghiul headtube-ului, o pot face cu până la plus/minus 0.75 de grade din cuvetele instalate pe bicicletă.

pivot_phoenix_carbon_4

Prețul pentru modelul de top, echipat cu Shimano Saint, este de 7.399$, pe când cel echipat cu Shimano Zee, este de 5.499$. Cadrul poate fi achiziționat separat pentru 4.899$.

via Pivot Cycles

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eleven − eleven =