Acum citesti
Nordest Sardinha, un nou adventure bike, din Portugalia
O știre în 2018 are mari șanse să fie despre un gravel bike sau un adventure bike, deoarece categoriile astea devastează efectiv piața în ultimii 2 ani. Așa că iată, Nordest lansează un nou MTB adventure din oțel, primul lor model complet rigid. Acesta are anvelope plus și furcă fixă cu corecție de înălțime pentru suspensie, fiind echipat cu prinderi pentru a putea atașa tot echipamentul posibil în următoarea aventură de mai multe zile pe bicicletă.
Pentru ultimul lor model, Nordest apelează la tradițiile lor portugheze, respectiv la comercianții Almocreve care călătoreau din sat în sat în regiunea sălbatică Nordest vânzând printre altele sardine din gențile lor de pe șei, aduse direct de pe coasta oceanului. Așa că au considerat că un nume bun pentru o bicicletă proiectată să fie încărcată la maxim cu toate cele necesare pentru ture lungi în sălbăticie ar fi Sardinha, bicicleta proiectată pentru o viață de nomad pe poteci.
Nordest au dezvoltat modelul folosindu-l în propriile lor expediții iar ultimele prototipuri au fost folosite la a 4-a ediție a 48 Hour Overnight Camp orgnizată de Portugal Bikepacking.

Sardinhia vine echipată pentru expediții cu un cadru din oțel-crom 4130 cu geometrie stabilă de trail, adică cu un unghi al furcii de 67 de grade, chainstay-uri compacte de 430 mm, spațiu pentru anvelope 27.5×3.0 sau 29×2.6, geometrie lungă cu pipă de 70 mm, totul pentru a o face mai confortabilă și stabilă, inclusiv când e foarte încărcată.

Furca rigidă este corectată pentru a echivala cu o furcă cu suspensie de 100 m, ceea ce înseamnă că doritorii pot monta pe cadru o furcă cu 100-120 mm de suspensie dacă consideră necesar.

Bicicleta primește butuci Boost la ambele roți, cu ax spate interschimbabil ce poate fi adaptat pentru a fi folosit single speed, urechea de schimbător fiind integrată în cadru pentru schimbări precise.

Sardinha are toate prinderile necesare pentru genți, aripi și bidoane. Cablurile sunt toate pe exterior, dar cu cămăși complete, pentru acces simplu. Furca primește nu mai puțin de 15 puncte de prindere pentru absolut orice: bidoane, cadre, genți sau aripi!

Cadrul este fabricat în Taiwan și are monobloc filetate. headtube drept de 44 mm care acceptă și furci conice, furca originală fiind dreaptă, de 1.125. Cadrul are o greutate anunțată de 2450 g în mărimea M/L plus 1180 g pentru furca netăiată.
Acesta va fi disponibil în culoarea galbenă cu temă grafică cu pești și cu emblema firmei, în trei mărimi: M, M/L și L, pentru cicliști între 168-193 cm înălțime.
Cadrul Sardinha este deja în producție, iar până la 31 martie are un preț promoțional de 474 Euro, urmând să coste 499 Euro până la 30 aprilie. De la 1 mai prețul nu va mai fi redus, fiind de 550 Euro pentru cadru, 719 Euro pentru cadru cu furcă sau 999 Euro pentru cadru, furcă , headset și un set de roți tubeless Rodi Black Jack cu anvelope WTB Ranger 27.5×3.
Furca Sardinha 110 va fi disponibilă și separat la prețul de 125 Euro pentru cei ce au nevoie de un model Boost gata de aventură. Atât cadrele cât și furcile vor fi livrate începând cu mai 2018.
Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.
Informații de pe bikerumor.com

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

7 − 4 =