Acum citesti
Norco a reproiectat mai agresiv modelul de trail Optic

Modelul 2020 Optic a fost dezvoltat de Norco pe potecile din munții ce înconjoară zona Vancouver unde este sediul companiei și e destul de diferit față de versiunile anterioare. Norco a re-examinat fiecare detaliu a modelului anterior Optic pentru a transforma și optimiza geometria și comportamentul pentru viteză mare pe trail. Norco spune că noul Optic va oferi mai multă încredere caniciodată pentru a ataca la viteză maximă obstacolele, oricum mai multă decât ar inspira suspensia de 140/125 mm. Aspectul acesta se vede și din filmul de prezentare cu Bryn Atkinson.


Norco Optic 2020 rulează pe roți de 29 și e cea mai agresivă bicicletă cu cursă scurtă din colecția producătorului. E chiar foarte greu să fie comparată geometria acesteia cu cea a modelului Optic 2019 deoarece ele diferă în foarte multe aspecte. Norco Optic 2020 primește o cursă mai mare a suspensiei la ambele roți, de 140/125 mm, seat-tube-ul e mai puțin înclinat, la 76 de grade iar unghiul furcii e mai mic, de 65 de grade. Top tube-ul e mai lung iar reach-ul a crescut la toate mărimile, cu 450 mm în mărimea M.

Cu o suspensie de tip horst link, Norco Optic are o susținere bună pentru pedalat la începutul cursei, după care sensibilitatea crește. Astfel, pedalatul e confortabil în zona de sag, dar odată intrat pe zona mai adâncă a suspensiei face trecerea peste obstacole foarte eficientă.

În ciuda cursei mici a suspensiei, bicicleta poate fi comparată cu modelul cu cursă mai lungă, Sight. Geometria și cinematica suspensiei au fost gândite pentru suport în virajele dure și stabilitate la aterizări și pe obstacole.

Toate versiunile Norco Optic au triunghiul față din carbon și cel din spate din aluminiu, fiind dotate cu o furcă Rockshox Pike de 140 mm. Toate au frâne puternice cu 4 pistoane și discuri de 180 mm și anvelope Schwalbe de 2.35 din material moale, cu spațiu pentru anvelope până la 2.6, favorizat de butucul Boost 12×148 mm din spate. Cadrul Optic are o înălțime destul de mică (680 mm în mărimea M) datorită seat tube-ului destul de scurt. Totuși forma acestuia permite montarea de tije dropper cu cursa destul de lungă.

Norco Optic va fi gata de livrare în noiembrie 2019, în mărimi între S și XL. Va fi disponibilă în 7 variante de echipare: la 7499$ e modelul de top Norco Optic AXS cu transmisia electronică și dropper-ul SRAM AXS, roți Crank Brothers din carbon și butuci Industry Nine. La celălalt capăt al spectrului e modelul Optic C3 W la 3599$ echipat cu SRAM NX Eagle, frâne Shimano BR-M420 și roți cu butuci Novatec și jante Stans Flow.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × two =