Acum citesti
Noile furci și amortizore Rock Shox 2020 explicate: Select, Select+ și Ultimate

RockShox va începe luna aceasta să comercializeze noile produse 2020, iar pe lângă câteva modificări de ordin tehnic, paleta de furci și amortizoare a fost reorganizată. Astfel, produsele vor fi denumite în funcție de nivelul de performanță și preț: Ultimate, Select+ și Select. Cartușul Charger 2.1 a primit câteva modificări care-i va spori performanțele, amortizorul DeLuxe a fost reproiectat, iar camerele negative de aer MegNeg pot fi montate și după achiziție.

O combinație frumoasă, la un preț pe care nici măcar nu vreau să mi-l imaginez. 🙂

Dintre noile furci SID, Pike, Lyrik și Boxxer, doar SID-ul va fi disponibil în versiunea Ultimate Carbon, cu o greutate de doar 1.4 kg și un preț de 1.200 de euro. Versiunea de bază a lui SID, Select, va avea o greutate de 1.560 grame și un preț de 665 de euro. Valorile de greutate sunt furnizate pentru cursa de 100mm și varianta pentru roți de 27.5 inch.

În cazul lui Pike, versiunea de top, Ultimate, va costa 1.030 de euro, iar greutatea de 1.832 de grame este furnizată pentru versiunea 27.5 cu o cursă de 120mm. Versiunea entry, Select, va avea un preț de 775 de euro și o greutate de 1.825 de grame (dar fără a fi echipată cu cartușul Charger 2.1 ci cu versiunea anterioară).

Lyrik-ul, disponibil de asemenea în cele trei versiuni, se face remarcat prin varianta de top care cântărește doar 2kg, cu o cursă de 150mm și pentru roata de 27.5 inch. Prețul – 1.110 euro. Versiunea de bază cu cartușul anterior, va costa 775 de euro.

Cea mai scumpă furcă de la Rock Shox rămâne modelul Boxxer Ultimate, cu o cursă de 200mm și un preț de 1.890 de euro.

În ceea ce privește amortizoarele, Deluxe Select este cel mai ușor, dar și cel mai puțin dotat, cântărind 313 grame. Versiunea de top Ultimate Remote, cu mai multe reglaje, va avea o greutate de 345 de grame. Dimensiunea este similară pentru oricare din variante: 210x50mm.

SuperDeluxe vine în aceeași dimensiune dar și într-o variantă de Downhill, 250x75mm. Iar SuperDeluxe Coil, care este livrat fără arc în pachetul standard, este disponibil de asemenea în toate variantele de opțiuni, de la Select până la Ultimate Remote.

Modelele de top Ultimate pot fi ușor recunoscute coloristic, fiind oferite fie în culoarea roșu aprins (Lyrik și Boxxer), fie în culoarea albastră (SID și Pike). Versiunile Select+ vin în culoarea neagră cu stickere argintii, pe când modelele Select în varianta neagră cu stickere gri închis. Logo-ul Rock Shox nu mai este acum în prim-plan (fiind mai mic), ci logo-ul modelului.

Cartușul Charger 2.1 va primi setări diferite, garnituri noi și ulei nou.

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × two =