Acum citesti
Noi modele Romet prezentate pentru sezonul următor, inclusiv un e-bike

Romet a fost prezent la Eurobike cu mai multe modele noi, inclusiv cu o bicicletă electrică nouă. Deși polonezii au în gamă electricele, anul acesta aceștia au prezentat un full-suspension, capabil la prima vedere și cu un aspect atractiv. O să începem însă cu modelul pentru ciclocros expus, Boreas 2, cu un cadru din aluminiu, furcă din carbon și o echipare Sram Apex 1×11. Frânele pe disc hidraulice provin din aceeași gamă, iar bicicleta cântărește în total doar 10.2 kg.

Noul NYK, care se poate vedea în fotografia de mai jos, este un gravel bike în adevăratul sens al cuvântului și chiar dacă aduce cu o curisieră, este necesară o privire ceva mai atentă pentru a vedea roțile cu anvelope groase sau ghidonul lat. Atât cadrul cât și furca sunt construite din carbon, iar din echipare fac parte o transmisie Sram Apex 1×11 cu frâne Sram Centerline și discuri de 140mm, diverse componente Fizik și anvelope Schwalbe G-One Bite în dimensiunea 700x38C. Greutatea totală este impresionantă, de doar 9 kg în dimensiunea 54cm.

Huragan 3 este varianta cu echipare Shimano Sora a modelului testat și de noi în trecut, acesta de față cântărind sub 10 kg în condițiile în care este echipat cu o transmisie 2×9.

ERE 501 este un nou e-bike, full-suspension, care rulează împreună cu un motor Shimano de 250W și cuplu de 70Nm, fiind dotat cu o furcă Rock Shox Sektor cu o cursă de 140mm. Aceeași valoare a cursei o are și cadrul construit din aluminiu și pentru că tot suntem la acest capitol, trebuie să menționez și tija de șa hidraulică Kore Mega Dropper cu o cursă de 150mm. Din echipare merită menționată transmisia Shimano Deore cu 10 pinioane, frânele din aceeași gamă cât și anvelopele Michelin Force AM în formatul 27.5 x 2.8 inch. Greutatea menționată este de asemenea foarte atractivă raportată la faptul că aici vorbim despre un full-suspension: 21.6 kg.

A fost prezent și Romet Mustang, hardtail-ul pentru competiții de XC sau maratoane, într-o versiune mid-level, cu cadru din aluminiu. În echipare completă cu Shimano Deore 2×10 și cu o furcă Suntour XCR RL de 100mm, greutatea bicicletei este de 12.7 kg.

Ca alternativă mai scumpă, dar nu neapărat mai ușoară, vine Mustang Evo, cu o transmisie Sram NX Eagle (entry-level), cu frâne Shimano Deore și furcă Rock Shox Gold RL de 100mm (cu ax de 15mm) și care cântărește 12.7 kg.

Importator Romet în România: Biciclop

 

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × four =