Acum citesti
Noi căşti de trail de la Giro: Montaro şi Montara

giro-montero-montera-enduro-mips-helmetDSC04797-e1439661749194-600x381Giro este o marcă foarte populară de căşti, ei fiind printre primii care au introdus modele cu protecţie suplimentară la ceafă cu popularul model Xen. Giro a scos pe piaţă un nou model de cască în două versiuni, Montaro pentru bărbaţi şi Montara pentru femei, model ce încorporează tehnologia MIPS şi are toate elementele necesare unei căşti moderne de trail. Arată bine, protecţia e îmbunătăţită, permite integrarea ochelarilor, lanternelor şi camerelor video, toate o fac să pară o cască de succes.

giro-montero-montera-enduro-mips-helmetDSC04799-600x399Oficial este prezentată ca şi o cască de trail, nu de enduro. Montaro oferă acoperire completă a capului, dar are totuşi 16 orificii de ventilaţie. Toate acestea sunt conectate prin canale interne care favorizează fluxul de aer care aeriseşte capul.

giro-montero-montera-enduro-mips-helmetDSC04800-600x399Montaro este proiectată şi pentru a integra ochelari compleţi. În spatele căştii este prevăzut un canal care menţine elasticul ochelarilor pe poziţie iar marginile orificiilor de ventilaţie din zonă sunt îngroşate cu un material cauciucat care măreşte aderenţa elasticului. În faţă, cozorocul se poate poziţiona mai sus pentru a putea face loc pentru ochelari când aceştia nu sunt folosiţi. Pentru cei care vor să ataşeze lumini sau o cameră video, orificiul central de ventilaţie are o inserţie care permite montarea unui suport.

Fixarea pe cap se face cu sistemul Roc Loc Air care are suficiente orificii pentru a permite aerului să circule prin cască fără probleme. Sistemul se reglează din spate cu o singură mână şi are trei poziţii de reglare pe verticală în interior.

giro-montero-montera-enduro-mips-helmetDSC04806-600x399Sistemul MIPS (Multi-directional impact protection system) foloseşte un interior cu frecare redusă la contactul cu capul care este ataşat de calotă cu prinderi de cauciuc care permit alunecarea calotei pentru a oferi mai multă protecţie în unele tipuri de lovituri.

Căptuşala X-Static este antimicrobială şi hidrofilă, absorbind de 10 ori mai multă transpiraţie decât cea clasică de uretan.

Montaro-2Greutatea este de 367 g iar Montaro va fi disponibil în opt culori iar Montara în patru. Preţul va fi de 180 Euro, ele fiind disponibile din această toamnă.

La final, iată şi un film de prezentare:

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × five =