Acum citesti
My Esel – bicicletă din lemn cu geometrie personalizată

Bicicletele cu cadru din lemn nu sunt tocmai o noutate, existând pe piață destul de multe modele. Puține însă profită cu adevărat de libertatea formelor ce se pot obține din acest material, așa cum o fac cei de la My Esel. Aceștia fabrică bicicletele din panouri de lemn presat, dar ceea ce e unic e procesul de personalizare a fiecărei biciclete. Pentru fiecare bucată este folosit un program de configurare în care se introduc dimensiunile fiecărui client și poziția dorită pe bicicletă, cadrul fiind dimensionat corespunzător înainte de a fi prelucrat CNC în forma finală.

Sloganul companiei este că bicicleta trebuie să se adapteze utilizatorului, nu invers. Cheia succesului a fost dezvoltarea programului de calculator care transformă datele de la măsurători într-un format realizabil de cadru care este apoi produs automat de mașina CNC. De exemplu, dacă cineva are picioarele mai lungi acest lucru se poate lua în considerare fără a modifica lungimea cadrului.

Programul ia în considerare și stilul de utilizare: Sport/Racing, Urban/Trekking sau Confort/Holland, așa că nu se obține doar un cadru corect dimensionat ci și poziția dorită pe acesta.

Esel este denumirea germană pentru catâr. Pe lângă elementele adaptabile din lemn ale cadrului, bicicleta are un headtube din alumiiu, monobloc excentric tot din aluminiu, tija de șa și dropout-urile folosind același material. Bicicletele pot fi și vopsite personalizat la cerere, fie cu lac transparent, fie cu vopsea albă sau neagră.

Se lucrează acum la implementarea procesului de personalizare a cadrului pe o pagină on-line, dar momentan acest lucru se face doar la ei în fabrică, după obținerea datelor personale ale clientului.

O bicicletă completă începe de la prețul de 3000 Euro și are o greutate de 11-14 kg, cel mai ușor model având 9.4 kg și o echipare de top. Bicicletele sunt disponibile fie single speed, fie cu butuci cu viteze interne sau chiar cu motoare de asistență electrică.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații și imagini de pe bikerumor.com

 

 

Vezi Comentarii (2)
  • Adica pana acum eu ma adaptam la bicicleta, nu o reglam pe ea ca sa stau cat mai bine? Mai usoara e a mea de otel la 300€ si n-o sa am niciodata palpitatii ca ceva se poate rupe.

  • Nu spun ca baietii astia se la my esel nu or sa gaseasca niste cetateni pe planeta, carora sa le vanda creatia lor dar, daca eu as avea bugetul 3000 euro pentru bicicleta, nu i-as cheltui niciodata pe asa ceva!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

20 − 5 =