Acum citesti
Trailcraft Cycles – biciclete de 24” pentru copii

Nu sunt puţini producătorii de biciclete care neglijează într-o măsură mai mare sau mai mică tinerii ciclişti cât şi pe doamnele şi domnişoarele sportive. Dacă pentru sexul frumos Juliana Bikes s-a dedicat întrutotul pentru construirea de biciclete uşoare şi performante pentru femei, copii încă rămăseseră cu greoaiele biciclete, în regulă ca dimensiune însă dotate de multe ori cu componente pentru adulţi şi practic nepotrivite pentru copii.

Dar gata pentru că avem acum Trailcraft Cycles care va produce biciclete mtb cu roţi de 24 inch special proiectate pentru copii. Întâmplarea nu este tocmai întâmplătoare întrucât fondatoarea mărcii, Ginger Rosenbauer, este căsătorită cu Brett Rosenbauer – Sales Manager la Niner Bikes. Aşadar pasiunea ciclismului este la cote maxime în această familie.

Trailcraft_Pineridge24_titan

Bicicletele Trailcraft Cycles  sunt create pentru copii începând de la aproximativ 9 ani, iar cadrele uşoare sunt fabricate din aluminiu 7005 sau titan. În plus transmisia este special făcută să ofere un cuplu potrivit pentru un copil. Cea mai importantă problemă era însă greutatea. Bicicletele „normale” cu roţi de 24 inch pentru copii, chiar şi cele de top cu preţuri începând cu 600$ tot cântăreau 11-14 kg, mult pentru un copil de 8-9 ani mai ales dacă sunt folosite off-road.

Fabricantul a plecat de la roţi colaborând cu Schwalbe şi NoTubes pentru a crea roata Crest de 24 inch care a obţinut la final o greutate foarte mică. Trailcraft Pineridge 24 este prima bicicletă ieşită din fabrică, iar greutatea finală a ieşit la 10 kg pentru cea cu cadru din aluminiu şi doar 8,6 kg pentru cea cu cadru din titan. Bicicleta exista în 3 variante de culori şi dispune inclusiv de furcă cu suspensie RST First pe aer cu o cursă de 60mm şi o greutate de 1,6 kg. Iar aici ne dorim ca produsul să păstreze calităţile celui destinat adulţilor. Aşadar RST First are picioare inferioare din aluminiu, lockout şi reglaj preload.

Nu au fost neglijate nici piesele care alcătuiesc cockpit-ul reducându-se din greutate peste tot pe unde se putea. Producătorul a luat în considerare chiar şi utilizarea carbonului însă se pare că la dimensiunea mică pe care o au componentele greutatea era cam aceeaşi în schimb preţul devenea mult mai mare.

Cât priveşte angrenajul, majoritatea bicicletelor pentru copii dispun de o singură foaie cu un cuplu complet nepotrivit pentru copii şi off road. Trailcraft a creat propriul angrenaj dublu cu foaie mică de 22T şi mare de 32T, braţ de 152mm la care a adăugat şi bash guard.

Trailcraft_Pineridge24_angrenaj

Bicicletele sunt dotate cu piese bune şi apropiate de vârful de gamă cum ar fi schimbător spate Shimano Deore M615 cu sistem de abreiaj Shadow Plus, frâne hidraulice pe disc Shimano M615 şi discuri de frână Ashima.

Întrebarea finală este – ai fi dispus să cumperi pentru copilul tău o astfel de bicicletă? Preţurile sunt de 1.699 $ varianta aluminiu şi 2.699$ cu cadru titan.

Vezi Comentarii (2)
  • WoW! Cam piperat pentru o bicicleta de copii, dar daca bugetul iti permite si copilul tau pare sa aiba o adevarata pasiune pentru acest sport, o pasiune ce se poate indrepta spre performanta, atunci da, cred ca merita banii.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four × three =