Renthal lansează gamă nouă de pipe pentru trail şi ghidon din carbon pentru downhill

0

Renthal este o companie britanică ce dispune de o bună bucată de istorie în motociclism. Însa în ultimii ani compania a lansat produse şi pentru biciclete, iar aprecierile nu au întârziat să apară. La început ei produceau ghidoane din aluminiu şi o pipă din două bucăţi divizată pe orizontală. Recent ei au lansat un ghidon din carbon pentru trail, iar acum au pus pe piaţă o nouă linie de pipe pentru trail şi ghidoane pentru downhill.

pipa REnthal-Apex 3 ghidon Renthal-Fatbar-carbon

Produsul lor original, pipa Duo, a fost extrem de populară însă, datorită designului deosebit, era disponibilă doar în dimensiunile de 40 sau 50mm. Dacă o făceau mai lungă materialul utilizat pentru a face pipa suficient de rezistentă ar fi făcut-o prea grea după standardele moderne.

Noua pipă, Apex, va fi disponibilă în mai multe dimensiuni, de la 40 la 90mm. În acest moment sunt fabricate doar pentru prinderea ghidonului de 31,8mm şi nu au anunţat dacă vor produce ceva în viitor şi pentru standardul de 35mm.

gama Renthal-Apex

Pipele sunt foarte puternic prelucrate pentru a reduce din greutate folosind un capac de tip C cu o prindere la 240 grade. Acest lucru permite companiei să folosească foarte puţin material, pentru a face pipa acceptată la cross country, dar suficient de solidă pentru a bună şi la all muntain.

pipa REnthal-Apex 2 pipa REnthal-Apex 1

Renthal sunt cu adevărat faimoşi pentru ghidoanele lor din aluminiu însă şi recentul lor produs, ghidonul Fatbar Lite Carbon, a fost bine primit de riderii de trail. Din păcate, întrucât avea o lăţime de doar 740mm, fanii enduro şi downhill nu au fost prea încântaţi.

Noul Renthal Fatbar Carbon este lat de 780mm şi cântăreşte 225g. Ghidonul este disponibil în 4 dimensiuni de rise: 10mm, 20mm, 30mm şi 40mm. Preţul este de 164,95$. Ghidoanele dispun inclusiv de marcaje de tăiere pentru a-ţi putea scurta ghidonul fără să mai trebuiască să măsori.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentNINER RIP 9 RDO este relansat cu cadru din carbon
Articolul următorMTBMania – EnduroX în Steamboat Springs, Colorado
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

twelve − eleven =