Acum citesti
MTB Skills and Boot Camp, o nouă ediție pe 11-13 septembrie la Câmpulung Muscel

Început în 2014, de către Freerider.ro împreuna cu Marc Sandu, proiectul MTB Skills and Boot Camp a ajuns în prezent la trei tipuri de tabere, pentru toate nivelurile de experiență și de abilități. MTB Skills and Boot Camp “Base” Level este dedicat ciclistelor și cicliștilor începătoare/începători, fără experiență pe munte, care doresc să descopere ce înseamnă un weekend pe MTB: trasee prietenoase, cu opțiuni  în funcție de nivelul de energie al cursanților/cursantelor, tehnică MTB de bază, un weekend de acumulare, care te face să te întorci acasă mai competent(ă) în stăpânirea bicicletei, pregătit(ă) pentru noi aventuri.

Urmează Level 1, o tabără de MTB gândită pentru cei sau cele care au deja experiență la curse sau în ture montane cu diferență de nivel, în cadrul căreia se lucrează la o bază de deprinderi practice pentru toate situațiile care pot apărea în cadrul unui concurs de MTB, inclusiv pe cele mai dificile trasee din România: pompare, viraje agresive, cobărâri tehnice, abordarea unor segmente complexe de traseu, trail riding, seminarii de manual și bunny hop. Abordarea se face progresiv, de la simplu la complex, în pași accesibili, cu accent pe postură și pe motricitate, variante de ”back up” și înțelegerea ”de ce-ului” pentru fiecare tehnică și situație. Tabăra este completată de un seminar de mecanică împreună cu Dragoș Mitroi, editor in chief Freerider.ro, util pentru deprinderea de abilități practice de remediere a problemelor tehnice care pot apărea în teren.

Pentru cei mai ambițioși rideri,  dar și riderițe, aventura poate continua la MTB Skills and Boot Camp Level 2, un weekend care te pune la încercare așa cum doar un stage race poate să o facă, cu peste 100 de kilometri și aproape 5.000 de metri diferență de nivel: ascensiunea pe Iezerul Mic, la 2.350 de metri altitudine, cărări ascunse prin pădure, rockgardenuri, peisaje spectaculoase dar și secțiuni de push-bike agresiv, sunt câteva dintre reperele acestui tip de tabere de MTB.

Oricine este pasionat(ă) de MTB sau dornic(ă) de a practica la un nivel mai bun acest sport va găsi prin aceste tabere posibilitatea de a evolua. Pentru că evoluția, în funcție de punctul de start, poate fi un proces de durată, pentru cineva care își propune să poată fi capabil să încheie cu bine o ascensiune și o coborâre de pe Iezer, experiența MTB Skills and Boot Camp poate include și pregătire fizică și un program de antrenament alături de Marc Sandu și un program de nutriție sportivă alături de Roxana Sandu Radu. Cei doi au făcut echipă în 2019 la Haute Route Pirinei, una dintre cele mai dificile curse de amatori din lume, încheind în Top 20 la categoria de vârstă șapte zile de concurs, 800 de kilometri și 18.000 de metri diferență de nivel.

”Important este să își dorești, iar dacă îți dorești, să te ții te treabă. Sunt convins că orice persoană atrasă de idea de a-și construi forma fizică și tehnica de a face față unei coborâri de pe Iezer poate face acest lucru, iar în cadrul MTB Skills and Boot Camp găsește tot ce are nevoie de acest lucru”, spune Marc.

Așadar, primul pas poți să îl faci pe 11-13 septembrie, la MTB Skills and Boot Camp Level 1, ai nevoie doar de o bicicletă MTB și de chef de dat. Totodată, pe 9-11 octombrie se organizează ultima MTB Skills and Boot “Base” Camp din acest sezon. Pentru mai multe informații și înscrieri, [email protected] , 0745.083.191.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five + 19 =