Acum citesti
FSA prezinte schimbătoarele sale electronice!

Nu, nu a fost Sram al 3lea care să lanseze schimbătoarele electronice de viteze, cele Sram sunt încă în stadiul de prototip însă vor fi wireless, ci FSA se alătură celor de la Shimano şi Campagnolo cu noile lor schimbătoare electrice/electronice.

schimbatoare electronice fsa 01Dezvăluirea noului produs aflat încă în stadiu de prototip s-a făcut în Turul Franţei în ziua de pauză de ieri 21 iulie. FSA testează noua transmisie electronică în condiţii reale de concurs alături de echipele Etixx-QuickStep, Tinkoff-Saxo, Bora-Argon 18 şi Cofidis.

FSA nu a oferit detalii despre noua transmisie însă din imagini rezultă că sistemul pare a fi unul semi-wireless cu cele două schimbătoare legate între ele prin fir electric la rândul lor legate wireless de unitatea de comandă. Este posibil ca aceasta cât şi acumulatorul să fie amplasate în cadru.

După înfăţişare schimbătorul spate arată destul de diferit faţă de ce există electronic la ora actuală. Şuruburile pentru limite sunt la locul lor cât şi şurubul „B”. Pe de altă parte schimbătorul faţă este similar cu oferta celorlalţi producători.

schimbatoare electronice fsa 02Pe partea din spate a schimbătorului faţă există patru LED-uri – roşu, galben şi două verzi care clipeau în timp ce bicicleta era pe standul de lucru la boxele echipelor. Este posibil ca acesta să fie procesul de configurare, iar în timpul unui concurs aceste lumini să rămână stinse.

schimbatoare electronice fsa 03Manşoanele ergopowerelor sunt similare cu ce are Campagnolo însă metoda de schimbare a vitezelor pare a fi cât se poate de unică. Se pare că schimbarea se face printr-un buton amplasat pe spatele manetei de frână. Acesta pivotează în partea de mijloc, cu partea de sus schimbând vitezele în sus şi cu partea de jos, în jos. În ergopowere intră doar cablurile de frână lucru care indică destul de clar că există comunicare wireless.

schimbatoare electronice fsa 05După forma ergopowerelor şi după fontul folosit se pare că şi cei de la Tiso Components au avut ceva de spus în această direcţie şi ei având un sistem de transmisie cu 12 viteze semi-wireless. Este destul de clar că noul sistem de la FSA poate fi configurat şi reglat folosind un laptop, la fel ca la Shimano care foloseşte programul eTube.

schimbatoare electronice fsa 04Sura foto Global Cycling Network

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two + seventeen =