Acum citesti
HOT : Shimano XTR 2011

Asteptarea a luat sfarsit. Dupa cateva imagini „sneak peak”, noua gama Shimano XTR poate fi admirata intr-un final, in detaliu. Cei de la Shimano au lansat site-ul oficial dedicat gamei de top unde au fost publicate atat poze cat si unele date tehnice.


Schimbarile evidente fata de versiunea precedenta pot fi intalnite la manetele de frana, etriere, discurile de frana, angrenaj sau schimbatoarele de foi, respectiv de pinioane. Atentia la detaliu este prezenta in designul tuturor componentelor, care se bucura acum de performante mai bune si de o greutate totala mai mica.


Una dintre cele mai importante noutati este aceea ca noua gama XTR va fi disponibila in doua versiuni : Trail si Race. Versiunea Trail va fi dedicata probelor de Cross Country, pe cand gama Race poate fi utilizata printre altele si pentru probele dure de Downhill. Indiferent de versiunea alea, Shimano promite performante excelente.


Noile frane beneficiaza acum cu pina la 25% mai multa putere decat modelul anterior si difera atat din punct de vedere tehnic cat si din punct de vedere al greutatii. Modelul Trail beneficiaza de cateva optiuni in plus fata de modelul Race. Discurile sunt construite din doua bucati, la fel ca versiunea precedenta si beneficiaza de tehnologia ICE, menita sa asigure o racire rapida a acestora.



Angrenajul va fi disponibil atat cu doua (Race) cat si cu trei foi (Trail), ambele lucrand impreuna cu o caseta de 10 pinioane (din care 5 sunt realizate din titaniu) pentru a oferi un sistem de transmisie optimizat. Schimbatorul de pinioane este oferit cu patina scurta in versiunea Race si cu patina lunga in versiunea Trail. Ambele beneficiaza de binecunoscuta tehnologie Shadow.



Pedalele difera ca forma in functie de versiune, iar cel mai important, au pierdut din greutate.



Greutatea componentelor nu a fost facuta inca publica pe site, asadar nu se poate face inca o comparatie directa cu Sram X.0 sau Sram XX.


Poti citi toate detaliile despre noua gama XTR pe site-ul bike.shimano.com.


via | Shimano


Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 + sixteen =