Acum citesti
Hardtail-ul de trail din oțel Cotic BFe 27.5″ a ajuns la generația a 7-a

Cotic a lansat a 7-a generație a MTB-ului hardtail de trail din oțel mai repede decât data planificată, datorită cererii clienților. Bicicleta cu cadru din oțel Burly Iron și cursă de 140 mm poate fi deja precomandată, primul lot fiind așteptat în februarie 2021. BFe (beefy) face parte din colecția Cotic încă din 2005 și a evoluat mereu, adaptând geometria la nevoile riderilor de pe trail-urile tot mai multe din Marea Britanie.

Din păcate Cotic nu a făcut publice poze reale cu noul BFe, probabil nici ei nu au unul real venit din fabrica din Taiwan. Momentan doar desenele cu cadrele sunt disponibile. Noul cadru din oțel aduce câteva noutăți în 2021.

Cotic BFe are acum monoblocul mai coborât cu 10 mm decât generația anterioară, fiind cu 53 mm sub dropout-uri. Cotic spune că BB-ul coborât oferă stabilitate mai bună în viraje fără a sacrifica prea mult din garda la sol.

Ghidonul a fost înălțat pe toate mărimile S-XL, oferind o poziție mai confortabilă în special riderilor înalți. Cadrul M, recomandat pentru rideri între 169-180 cm, are un stack de 602 mm.

O a treia îmbunătățire este tija de șa mai verticală, ce stă acum la 74.5 grade, în linie cu modelul frate cu roți de 29 BFe MAX. Schimbarea ar trebui să ofere o poziție mai bună pe urcări. Reach-ul rămâne neschimbat, de la 438 mm la S până la 513 mm la XL.

Datele despre geometrie sunt bazate pe modelul Cotic BFe 2021 cu cursa de 140 mm și sag de 25%. Cotic recomandă folosirea de furci cu cursa între 120 și 160 mm, dar bicicletele complete vor fi echipate cu furcă de 140 mm.

O altă noutate sunt multe șuruburi de prindere. 2021 Cotic BFe are o mulțime de prinderi pe downtube, toate la distanța regulamentară de 64 mm pentru suport de bidon, cu un set suplimentar în partea de jos. Asta va permite riderilor să se organizeze cum au nevoie cu proviziile pentru o zi de pedalat.

Pot fi montate până la 3 bidoane, o trusă de scule sub downtube sau o platformă de transport cu prindere în șuruburi. Seat tube-ul nu are șuruburi de prindere, așa că va accepta tije dropper cu cursă foarte lungă.

Bicicletele vor fi disponibile doar din februarie 2021. Cotic oferă trei echipări pentru 2021 BFe. Silver va costa 2575£ și include furcă Cane Creek Helm, transmisie Shimano SLX 12 și roți Hope Fortus.

Există și două echipări Gold. Una costă 3239 £ și e echipată cu transmisie și frâne Shimano XT 12 și tijă dropper. Cealaltă e un pic mai ieftină, la 3099 £ și e echipată cu grupul SRAM GX Eagle.

Toate bicicletele Cotic se livrează oriunde în lume, cu transport gratuit în Europa. Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × 3 =