Acum citesti
Haibike ținește sus cu noul hardtail FREED 2015

Haibike prezintă un nou hardtail publicului larg, dotat cu un cadru din carbon cu forme dreptunghiulare și țevi groase care promit să ofere o rigiditate de invidiat. Chiar și cu această construcție, inginerii de la Haibike au reușit să mențină greutatea cadrului sub 1.100 de grame, ceea ce este admirabil. Vine echipat în versiunea de top cu noua transmisie electronică Shimano XTR Di2 dar și cu drop-out-uri variabile realizate CNC.

haibike_freed_2015_1

FREED va fi disponibil din toamna 2014 în trei versiuni de echipare diferite, cu prețuri nu tocmai mici. Versiunea de top 7.50 va fi oferită pentru 6.999 de euro, pe când cea mid-level, 7.40, pentru 3.799 de euro. Versiunea de intrare 7.30 va avea un preț ceva mai decent, de 2.799 de euro.

haibike_freed_2015_2

Christian Malik, de la Haibike, explică: „am dorit să construim un cadru care arată rapid și care are carcater, un cadru pe care-l recunoști imediat dar care nu polarizează foarte mult. Acest șpagat ne-a reușit: un triunghi extrem de compact cu o țeavă superioară foarte înclinată și care crează o linie dreaptă împreună cu seat stay-urile.”

haibike_freed_2015_3

Toate țevile sunt dreptunghiulare și cu un diametru mare, ceea ce face ca bicicleta să fie potrivită și pentru cele mai dure trasee. Seat tube-ul spre exemplu are o formă conică și devine din ce în ce mai groasă la joncțiunea cu Bottom Bracket-ul. Head tube-ul urmează aceeași regulă fiind masiv și oferind o rigiditate foarte mare. Iar dacă te uiți atent la tija de șa, aceasta provine din seria Flex Post care oferă foarte mult confort datorită faptului că flexează până la 15mm pentru a atenua din șocuri.

haibike_freed_2015_4

Cadrul este gândit pentru a găzdui atât cablurile unui sistem de transmisie mecanic cât și unul electronic, de asemenea putând primi cu plăcere și un sistem de transmisie cu o foaie și 11 pinioane.

haibike_freed_2015_5

via Haibike

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

ten + six =