Acum citesti
Turultrans, ziua 2

Ieri am parcurs a doua zi din Turultrans. Cu o distanță de 111km și 2.183m urcare ziua a fost mai grea pentru că am avut de traversat Transalpina. Ca de obicei, plecarea a fost în jurul orei 8 dimineața și în 3 ore eram sus la Râncă unde am avut o primă scurtă pauză de masă. A urmat apoi urcarea serioasă a Transalpinei, drumul spre pasul Urdele.

P9090759

Întreaga zi a stat sub amenințarea ploii așa că fix în Pas, la peste 2.000m, picăturile de apa din norii de ceață s-au transformat într-o torențială cu grindină. Ploaie, ploaie și grindina, grindina, dar nici temperatura nu era prea prietenoasă. Este acceptabil să urci la 7 grade, dar mult mai greu să cobori pe temperatura respectiva, pe serpentine de Transalpina și pe asfalt ud.

Totul s-a încheiat însă cu bine, dar din păcate imediat după ce s-a oprit ploaia am beneficiat și de prima pană a zilei. După reparație, lucrurile au decurs bine până la Obârșia Lotrului unde am făcut pauza de masă de prânz. De aici a fost mai mult la vale până în Șugag, unde am înnoptat, dar nu înainte să mi se mai ofere o pană.

Ce se mai poate spune este că încet-încet Transalpina se transforma ușor în forestierul care a fost dintotdeauna, cel puțin pe partea dinspre Șebes. Astăzi avem de parcurs Drumul cicloturistic al Mărginimii Sibiului, din Șugag până la Cârțișoara.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × 4 =