Acum citesti
The North Quest-The Front Line MTB Camp 2018

Suntem în plin sezon de mountain biking așă că indeferent de condițiile meteo gândul ne stă la următoarea ieșire cu bicicleta, la următorul concurs sau la următoarea aventură pe două roți. Pentru cei care încă nu sunt familiari cu mountain bike campurile organizate de The North Quest, cât și pentru cei care au auzit sau chiar au participat la unul, oamenii de bine din Maramureș se ocupă de câțiva ani de tot ce înseamnă campuri de mountain biking dedicat nu doar celor cu aspirații competitive, ci și celor care vor să exploreze zone noi din spatele ghidonului, să ia contact cu atmosfera regională și să navigheze poteci ascunse adânc în pădurile dese ale Carpaților sau pe versanții abrupți și impozanți ai Alpilor. Și dacă tot veni vorba de Alpi, află că următorul mountain bike camp în calendarul TNQ e unul nou și se află la prima ediție. Dacă ai mai auzit de Village Warrior (Breb, Maramureș), Purple Lines (Borșa, Maramureș) sau Earn Your Trails (Colibița, Bistrița) cu siguranță The Front Line nu-ți spune nimic….încă.

The Front Line MTB Camp Nauders-Livigno-Stelvio

Între 14 – 22 iulie riderii înscriși și confirmați la The Front Line se vor da cu bicicletele pe o mică parte din cele mai bune poteci pe care Alpii le oferă pasinaților de mtb. Și ca să trecem la subiect, aventura din iulie începe în stațiunea Nauders din sudul Austriei, aproape de granița cu Elveția acolo unde timp de 2 zile rutele desemnate vor traversa o parte din bikeparkul 3-Lander Enduro Trails. Așa cum sugerează și denumirea, va fi despre urcări și în egală măsură despre coborîri, despre rădăcini, despre contrapante, podulețe, pajiști alpine, peisaje incredibile, lacuri albastre și vaci relaxate.

Photo credit: Nauders Tourismus Verband
Bergkastel, varful primei urcări din Camp

După o zi petrecută pe Bunker Trail, 3-Lander Trail, Alm Trail și multe altele ne vom pregăti spiritual și fizic pentru etapa de tranziție spre Livigno…pe mountain bike-uri bineînțeles. Traseul propus are 88km și 3000m diferență de nivel care poate fi abordat de la jumătate de grupul mai lent și integral de grupul riderilor cu watts de cheltuit. Zona tranzitată o vedeți doar puțin în pozele de mai jos…

Ulima urcare inainte de coborarea spre Livigno!
Coborarea spre Livigno!
Nimic tehnic, dar ai nevoie de cojones ca sa cobori pe aici!

Cu gândul la odihnă? Dacă la Nauders vom sta la hotelul Bergblick, la Livigno ne așteaptă două apartamente încăpătoare într-un chalet tipic italian. Dar să nu ne gândim la odihnă încă, deoarece tortul e doar pe un sfert mâncat! Ajunși la Livigno, vom petrece 5 zile pe o selecție de poteci care au cuvântul flow întipărit în fiecare denivelare și în fiecare schimbare de direcție. Nu degeaba Hans Rey a poreclit sugestiv Livigno “Flow Country”…trebuie să te dai acolo ca să înțelegi despre ce e vorba.

Flow cu siguranță!
In parelel cu urcarile pe asfalt…peste tot!
Trepalle, 2200m altitudine!
Devine si mai interesant!
…si mai interesant!
Cu peisaje din astea in fundal, nu stii la ce sa te uiti!

După 5 zile petrecute în Livigno urmează a doua etapă de transfer, tot pe bike-uri spre Pasul Stelvio…offroad 100%. Urcarea spre Stelvio e presărată cu două coborîri de lungime medie care-ți vor da posibilitatea să inhalezi mai eficient aerul, oricum rarefiat de la 2500m altitudine. Sosiți în Stelvio, înnoptăm la Hotel pentru ca a doua zi să gustăm cireașa de pe tortul The Front Line…Goldseeweg. Dacă nu ai auzit de poteca asta, caut-o pe youtube și imaginează-ți că e de 10 ori mai faină în realitate. Datele pentru ultima zi: 36km cu 2400m diferență de nivel negativă…o grămadă de single track expus pe versanții abrupți și cu vederi spectaculoase spre ghețarul Ortler (3905m).

Un lac, niște munți și multe altele!
In drum spre Stelvio!
Cand poteca nu te lasă să pleci!

Vestea bună e că mai putem primi câteva persoane alături de cei 9 rideri și 2 ghizi, vestea proastă e că va trebui să te decizi repede deoarece termenul limită e 1 iulie. E clar că dacă nu ai un plan foarte bun pentru vara asta, trebuie să participi la The Front Line…Transalp feeling garantat! Află mai multe detalii și înscrie-te aici: http://thenorthquest.com/ro/camp/livigno/

2000 de metri, un lac si o gramada de trailuri!
Livigno 1816m.

Următorul camp The North Quest din România va fi de abia la mijlocul lunii septembrie în Bucovina așa că până atunci te poți da cu noi la The Front Line 14-22 iulie sau la Rock the Alps (Austria, Saalbach-Hinterglemm) 25 august-1septembrie, pentru ambele evenimente găsești detalii pe pagina www.thenorthquest.com.

Să te tot dai aici…
Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × one =