Acum citesti
Polar prezintă noul M450 GPS

Deja şi în lumea ciclismului şi a informaţiilor precise concurenţa a devenit cât se poate de mare. Este şi motivul pentru care astăzi Polar anunţă lansarea celui de-al 2lea computer al lor bazat pe GPS la un preţ cât se poate de competitiv.

Noul Polar M450 are un preţ recomandat de 159 euro (sau 199 euro împreună cu senzorul pentru puls) şi nu este deloc un „entry level” dacă ar fi să ne luăm după preţ. Dispune de senzor GPS, teste orthostatice şi pentru fitness, lumină de siguranţă pentru trafic, altimetru şi toate celelalte opţiuni specifice computerelor de acest nivel. Noul M450 este compatibil doar cu Bluetooth 4.0 Smart nu şi cu ANT+ aşadar se va putea conecta doar cu senzorii compatibili. Polar a ales această conectivitate întrucât practic orice computer modern şi telefon „ştie Bluetooth”. Un avantaj al sincronizării cu telefonul este faptul că o poate face în timp real spre Polar Flow.

ciclocomputer vitezometru polar M450 GPS 07Instalarea iniţială a noului M450 se face prin portalul online Polar Flow după care totul se sincronizează folosind un cablu USB. În timpul utilizării pe ecran pot fi afişate maximum 4 linii de informaţie cum ar fi viteza, cadenţa, puterea şi pulsul, sau minimum o singură linie de informaţie. Însă poţi crea un număr maxim de 8 ecrane care să se succeadă.

ciclocomputer vitezometru polar M450 GPS 08Dacă foloseşti pedale Look Keo Power poţi primi şi informaţia privind puterea aplicată în pedale însă în momentul în care computerul va fi lansat pe piaţă ar trebui deja să poată funcţiona cu orice senzor de putere dotat cu Bluetooth Smart.

Cinci butoane controlează totul pe acest computer. Cel mare şi roşu este pentru Start / Lap în timp ce înainte/înapoi şi stop/reset sunt amplasate pe laterale. Ultimul buton este folosit pentru lumina ecranului şi accesarea meniului rapid.

O funcţie interesantă a acestui ciclocomputer este „Back to start” prin care o săgeată pe ecran te îndrumă înapoi spre locul de unde ai plecat în tură. Nu există navigaţie propriu-zisă însă săgeata va rămâne îndreptată spre locul de start distanţa spre acest punct fiind măsurată în linie dreaptă.

La fel ca la Polar V650, despre care am vorbit aici, şi noul M450 foloseşte acelaşi suport de instalare pe ghidon. Acesta dispune de un sistem care permite ajustarea înclinaţiei computerului indiferent de unghiul pipei sau al ghidonului. Inelul din cauciuc este suficient de lung pentru a cuprinde ghidoanele şi pipele cu diametre mari.

ciclocomputer vitezometru polar M450 GPS 06Polar M450 vine „îmbrăcat” într-o carcasă albă care poate fi schimbată cu altele de culori diferite achiziţionate separat. Opţiunile sunt galben, negru, roşu, albastru, roz şi albastru teal. În cazul în care foloseşti noul M450 pe mai multe biciclete acesta va recunoaşte automat pe care este instalat mulţumită senzorilor cu care este conectat.

ciclocomputer vitezometru polar M450 GPS 04O funcţie interesantă pe acest computer este lumina de siguranţă lansată iniţial odată cu Polar V650. Aceasta poate fi programată să se aprindă singură odată cu lăsarea serii sau chiar dacă treci la un moment dat pe sub copaci, iar umbra te camuflează faţă de ceilalţi participanţi la trafic. Este o specificaţie folositoare şi contribuie semnificativ la siguranţa ta pe drum.

ciclocomputer vitezometru polar M450 GPS 02Greutatea reală a computerului este de 64 grame (computer, suport şi inel cauciuc). Acumulatorul se încarcă prin USB, iar o încărcare completă durează aproximativ 18 ore folosind toţi senzorii posibili. Memoria computerului oferă o autonomie de maximum 35 ore de pedalare. Noul Polar M450 este rezistent doar la stropire fiind clasificat IP7.

ciclocomputer vitezometru polar M450 GPS 03

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eight + ten =