Pista dintre Oradea și Ungaria a fost inspectată de un grup de bicicliști

7

Proiectul care prevedea realizarea unei piste de biciclete transfrontaliere, care să lege Oradea de localitatea maghiară Berettyóújfalu, s-a concretizat în cea mai mare parte, fiind practicabilă de către cei care folosesc vehicului cu două roți. Așa că un grup de 16 bicicliști din orașul de pe Crișul Repede a pornit într-o expediție de duminică până în Ungaria, ca să vadă cu ochii lor dacă noua construcție de infrastructură chiar se poate folosi cu succes.

tura

Pe tot parcursul distanței dintre municipiul Oradea și Vama Borș, pista este suficient de lată încât să încapă câte o bicicleta pe fiecare sens de mers fără ca cicliștii să se incomodeze unul pe altul. De asemenea, este în totalitate marcată și, poate mai important, acolo unde se intersectează cu alte drumuri, cum ar fi intrările care duc la diversele sedii de firme din zonă, pista este vopsită cu roșu și există indicatoare de cedare a trecerii pentru cei care vin de pe respectivele drumuri. Nu în ultimul rând, de-a lungul mai multor sectoare, există și un parapet metalic care desparte șoseaua de pista de biciclete.

Bicicliștii, 21 la număr în cele din urmă și organizați sub numele de Grupul Ciclist Crișana, au pedalat duminica trecută până la un lac de agrement situat lângă graniță și au fost escortați de poliția maghiară cale de 500 de metri, căci pe respectiva porțiune încă nu era gata sectorul de pistă care leagă vama de restul tronsonului. Iar polițistul maghiar a fost destul de amabil, din câte se poate constata în video-ul de mai jos.

Material realizat cu sprijinul lui Ionuț Geangoș

 

 

7 COMENTARII

  1. “Așa că un grup de 16 bicicliști din orașul de pe Crișul Repede”….”Bicicliștii, 21 la număr și organizați sub numele de Grupul Ciclist Crișana”?
    2 la primarie, 2 la scoala de fete…:P

  2. In curand Oradea va fi peste multe orase din tara la piste de biciclete.Multumim pentru ca Oradea e pe prima pagina a ciclismului romanesc

  3. Ca sa ne dam seama ca in Romania fara a avea un document aprobat de primarie…politia nu te insoteste prin trafic…Noroc ca sunt alte tari unde nivelul de civilizatie e mai ridicat … la fel si spiritul civic 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

two × 3 =