Acum citesti
Performanțe, dar și provocări pentru BUS Giant

Chiar dacă zilele de vară rămase pot fi numărate pe degete, întrecerile pe două roți nu au scăzut în intensitate. Duminica trecută a fost o vreme nemaipomenită pentru ciclism la ceasul startului celui mai titrat maraton de mountain bike din România. Cel mai dur concurs de profil din țară, în acest an cu o tură lungă de aproape 100 de kilometri, atrage în fiecare an sportivii în curs de afirmare care aspiră la un loc pe podium, dar și numele importante ale acestei discipline ce nu se dau în lături de la victorie. Desigur, echipa BUS Giant a fost prezentă acolo, la Geiger Mountain Bike Challenge 2012, alături de cei mai valoroși concurenți, aliniind la start formația completă în tentativa de a-și maximiza șansele la podium.

Cei care au făcut deplasarea la Sibiu au fost Marian Frunzeanu , Răzvan Jugănaru, Beata Piringer, Andrei Popa, Ion Trandafir, Nicușor Plumbotă și Florin Benghea, fiecare participând la diferite categorii. Duritatea întrecerii s-a ridicat la înălțimea așteptărilor, iar riderii BUS Giant si-au demonstrat priceperea in competiția pe două roți. Marian Frunzeanu s-a clasat pe locul 3 la categoria 30-39 de ani a traseului scurt, de 50 de kilometri lungime, iar Beata Piringer pe locul secund la categoria fetelor de peste 14 ani a aceluiași traseu. De asemenea, Florin Benghea a ocupat locul 6, tot la traseul de 50 de kilometri, la categoria 19-29 de ani, unde concurența s-a dovedit a fi acerbă. O parte negativă a umbrit organizarea scrupuloasă a competiției, și anume că majoritatea cicliștilor echipei au avut probleme cu marcajul rutei, situație în care s-au aflat mulți alți concurenți. Nici norocul nu a fost în întregime de partea BUS Giant, Răzvan Jugănaru văzându-se nevoit să abandoneze facand necesara o  vizită la spital.

Pentru echipă, nu totul se rezumă la a pedala cât mai tare, sportivitatea fiind de asemenea la mare preț. De fapt, de ceva mai mult decât de sportivitate a dat dovadă Ion Trandafir când a luat o decizie altruistă, sacrificându-și poziția sa în competiție atunci când s-a oprit pentru a-l transporta la ambulanță pe un concurent care s-a accidentat într-un loc inaccesibil salvatorilor. A fost un gest care nu mai necesită cuvinte suplimentare și care vorbește de la sine despre valoarea umană a lui Ion!

Vezi Comentarii (2)
  • Da, a fost frumos, din pacate destul de multe accidente, unele chiar urate.
    Am fost mirat sa aud de la unii concurenti ca s-au ratacit, totusi, daca nu erai din zona, se pare ca putina neatentie ducea rapid la o trasa pe langa traseul marcat.

  • da, multa sportivitate, mai putin din partea domnului juganaru..cat de rau ti-ar fi tot ai raspunde in 2 vorbe oamenilor care te intreaba daca iti este bine

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

10 + ten =