Acum citesti
(P) Straight through Flanders si-a aflat castigatorii

Aflata din 2017 in calendarul Uniunii Cicliste Internationale, Crossing Flanders (Straight throug Flanders sau Dwars Door Vlaanderen) este o cursa clasica  ce face parte din sezonul flamand de ciclism alaturi de E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem, Cursa de 3 zile Bruges-De Panne si Turul Flandrei. Cursa se desfasoara in miercurea premergatoare Turului Flandrei si din 2000 incepe in Roeselare si se termina in Waregem. Intrecerea din 28 martie 2018 a avut o lungime de 180 kilometri prin Ardeni sau Hainaut. Traseul a fost stabilit astfel incat sa nu se suprapuna cu traseul Turului Flandrei de duminica 1 aprilie.

La startul editiei din acest an au participat si rutierii Peter Sagan si Philippe Gilbert, care, cel mai probabil, s-au felicitat dupa tot efortul parcurs. Intrecerea a fost castigata de rutierul belgian al echipei Quick Step, Niki Terpstra, aflat la prima sa victorie in Turul Flandrei. El a fost urmat de Mads Pedersen si Phillipe Gilbert.

Prima jumatate a cursei a fost una linistita in care ciclistii au parut a fi afectati de ploaie. Cursa a castigat in intensitate si interes dupa ce Nibali a lansat primul atac , aproape de kilometrul 200.

Cu 65 de kilometri inainte de final, echipele BMC Racing si Quick Step au trecut in fruntea cursei, dupa ce l-au prins pe Rowe la urcusul de la Knokteberg. A urmat un sprint al lui Tony Martin secondat de Valverde si Heinrich Haussler. Echipierii Quick Step s-au lansat in urmarire pe urcusul de la Tainenberg. Dupa ajutorul primit de la coechipieri, campionul olimpic din 2016, Vam Avermaet a incercat sa evadeze, dar nu s-a putut desprinde de Lampaert, Moscon, Hagen, Pedersen, Vanmarcke si Degenkolb.  Astana si LottoNL-Jumbo au incercat sa prinda grupul fruntas, dar la a doua urcare pe Knokteberg, Benoot si Van Avermaet s-au detasat la 12 secunde, urmati de un grup din care faceau parte Lampaert, Terpstra, Valverde sau Teunissen.

Cu 25 de kilometri inainte de finis,  Greg Van Avermaet (BMC Racing) si Tiesj Benoot (Lotto Studal) au fost depasiti de un grup de 5 rutieri format din Vanmarcke, Lampaert, Mads Pedersen (trek-Segafredo), Teunissen Edvald Boasson Hagen (Dimension Data), care au reusit sa castige in scurt timp un avans de 40 de secunde. Desi in ultimii 5 kilometri fiecare dintre ciclisti a incercat sa atace, Lampaert s-a dovedit mai proaspat din punct de vedere fizic si a castigat cu un avans de 2 secunde.

Asadar, cei care sunt pasionati de pariuri, au avut parte de adrenalina urmarind aceasta cursa. Operatorii online, pe langa ofertele clasice de cazino (jocuri de masa, poker si sloturi online), au inclus si pariuri pe aceasta cursa de ciclism.

Incepand cu anul 2012 se organizeaza si o cursa feminina cunoscuta sub numele de GP Stad Waregem. Podiumul a fost ocupat in ordine de Ellen van Dijk (Sunweb), Amy Pieters (Boels Dolmans Cycling Team, castigatoarea din 2014, 2015 si 2016) si Floortje Mackaij (Sunweb).

Aceasta cursa a confirmat sezonul exceptional de primavara al echipei Quick Step, care cu victorii in Le Samyn, Johan Museeuw Classic, Nokere Koerse, Handzame Classics, De Panne, E3 Harelbeke si acum Dwars Door Vlaanderen, obtinute de 7 ciclisti diferiti, se anunta a fi principala pretendenta la castigarea Turului Flandrei.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

8 − 5 =