Acum citesti
Luptă istorică pentru BUS-Giant Team

În umbra magnificului castel al Corvinilor de la Hunedoara s-a desfășurat sâmbătă, 30 iunie, în condiții de caniculă, un maraton aflat la a doua ediție care promite foarte mult pentru viitor: DHS Corvin Marathon.

Aproape 500 de participanți au luat startul în cadrul a trei trasee diferite. Cicliștii de top au atacat la categoria Elite un traseu de 92 de kilometri lungime și 2400 metri diferență de nivel, pe cei înscriși la Race i-a așteptat un traseu de aproximativ 65 de kilometri și o diferență de nivel de 1900 metri, iar categoria Hobby le-a rezervat entuziaștilor 30 de kilometri de off-road. Traseele dificile i-au solicitat la maximum cicliștii, mai ales date fiind condițiile extreme de temperatură, termometrul indicând 35 de grade Celsius la umbră.

Cât despre evoluția sportivilor echipei Giant-BUS, aceasta a fost una bună. Marian Frunzeanu a participat la categoria Race, el urmând să concureze și ziua următoare, în cadrul Memorialului Constantin Vagneti, o cursă de șosea desfășurată la Ploiești și pe care a câștigat-o anul trecut. Ca de obicei, Marian a urcat pe podium la Hunedoara, ocupând poziția a treia în clasamentul general al categoriei și primul loc în cadrul categoriei sale de vârstă. Răzvan Jugănaru a participat la traseul Elite, iar după 40 de kilometri se afla în poziția a 5-a, una favorabilă pentru strategia lui de cursă, el având de gând să forțeze în a doua jumătate a cursei. Din nefericire, o problemă tehnică l-a forțat să abandoneze, manetele de schimbător defectându-se.

Beata Piringer, participând la același traseu de 65 de kilometri a câștigat detașat locul întâi, ceea ce confirmă încă o dată forma excelentă în care se află. Mezinul celor de la BUS – GIANT Team, Andrei Popa, a avut un parcurs bun, dar a fost  dezavantajat de decizia organizatorilor de a unifica două grupe de vârstă, din pricina numărului prea mic de concurenți din cadrul uneia. La cei 18 ani ai săi, Andrei urcă frecvent pe podium la categoria juniorilor mari, adică a sportivilor de 17 și 18 ani. De data aceasta, el a fost în grupa de vârstă 18-25 și șansele lui la podium, cel puțin cele teoretice, ar fi trebuit să fie minime. Mobilizarea lui exemplară i-a permis să ofere o mare surpriză, încheind cursa pe locul 3. Andrei a fost foarte încântat, nu atât de locul pe podium, cât de faptul că a realizat un rezultat bun în grupa seniorilor într-o competiție cu mulți sportivi valoroși.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × 3 =