Acum citesti
Floyd Landis nu are voie să spună că UCI minte “ca și colonelul Gaddafi”

Curtea Civilă din Elveția, instanța care judecă procesul dintre fostul ciclist american Floyd Landis și UCI, a oferit o soluție amuzantă, dar cât se poate de serioasă în acest caz. Câștigătorul Turului Franței 2006 căruia i s-a retras respectivul titlu în urma unui control doping pozitiv pentru testosteron a lansat mai multe atacuri în direcția Uniunii Cicliste Internaționale, acuzând-o de corupție.

Reprezentanții UCI care au fost implicați în proces sunt Patrick McQuaid și Henricus Verbruggen, actualul și fostul președinte al forului, iar acuzațiile aduse de Landis au fost cele că au tăinuit faptul că Lance Armstrong s-a dopat. Dacă acest lucru este adevărat sau nu, probabil vom afla într-un viitor, dar Curtea Civilă Elvețiană le-a dat câștig de cauză celor de la UCI pentru moment. Astfel, Landis nu va avea voie să spună despre aceștia că, cităm, “au tăinuit cazuri de dopaj, au fost plătiți pentru asta, Lance Armstrong i-a mituit ca să tăinuiască toate cazurile de dopaj în care era implicat, au protejat anumiți sportivi, au manipulat opinia publică, au întârziat deliberat anunțarea testului pozitiv al lui Alberto Contador, au acceptat mită, sunt corupți, sunt teroriști, desconsideră regulile, aranjează cărțile, sunt proști, sunt plini de rahat, sunt clovni, cuvintele lor nu valorează nimic, sunt mincinoși, mint ca și colonelul Muammar Gaddafi” sau să facă afirmații de acest fel.

De asemenea, Landis este obligat să își exprime scuzele și să își retragă acuzațiile apărute în publicații precum Wall Street Journal, L’Equipe sau Cyclingnews.com. Pe lângă acestea, americanul va trebui să achite despăgubiri morale în valoare de 10.000 de franci elvețieni celor doi președinți UCI și să suporte cheltuielile de judecată.

Reamintim că Floyd Landis a făcut parte din echipa US Postal între 2002 și 2004 și, după plecarea din aceasta și retragerea lui Lance Armstrong, a câștigat și el Marea Buclă în 2006. Pe urmă, a fost descalificat pentru dopaj, moment în care a început să facă dezvăluiri despre practicile mai puțin ortodoxe din rândul echipei americane.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

19 − 11 =