Acum citesti
Eddy Merckx au anunțat cursiera Stockeu69 și data de lansare pentru 525

Toamna trecută Eddy Merckx au oferit detalii despre o nouă variantă complet nouă a cursierei polivalente pentru curse pe etape 525. Acum împreună cu echipa AG2R La Mondiale 525 a primit o dată concretă de lansare. În plus, a fost anunțat un model nou de cursieră ușoară și rigidă de cățărare numită Stockeu69.

Botezată după o cățărare abruptă din Ardeni care are o pantă de peste 10% pe mai mult din jumătatea sa și unde Eddy Merckx a atacat pentru victorie în ediția 1969 din cursa Liege-Bastogne-Liege, noua Stockeu69 este numită cea mai bună bicicletă belgiană de serie la raportul rigiditate/greutate. Este o afirmație importantă ce pune bicicleta în competiție directă cu Ridley Helium SLX, un model foarte rigid din carbon hi-mod cu o greutate a cadrului de doar 750 g.

Bicicleta nu e doar un cățărător performant. Denumirea dată de Merckx sugerează că e o bicicletă perfectă pentru zone deluroase cum sunt Ardenii, cu cățărări scurte și abrupte. Cicliștii Oliver Naesen și Silvan Dillier de la AG2R au testat viitorul model pe piatra cubică înghețată de pe sectoare ca Hem din cursa Paris-Roubaix.

Nu au fost anunțate detalii despre bicicletă sau despre lansare. Stockeu69 e construită pe baza modelului 525 cu un headset și o pipă integrate neconvențional, tuburi ce par trepte dar ce trec de la profil rotund la profil rectangular, seatstay-uri subțiri dar drepte ce se unesc cu seat-tube-ul în punctul în care e amplasată clema de prindere a tijei de șa care e convențională. Stockeu69 va fi cu siguranță disponibilă în variantă cu frâne pe jantă cu prindere cu un singur șurub, nefiind încă menționată vreo versiune cu frâne pe disc. Noua bicicletă este prezentată cu un sticker UCI Approved însă pe ultima listă de cadre aprobate din Decembrie 2018 acest model nu apare.

525 a primit o dată de lansare exacta, Eddy Merckx anunțând că aceasta va fi prezentată la Bruxelles pe 3 iulie de echipa AG2R La Mondiale, înainte de startul Turului Franței 2019 ce va avea loc din acest oraș și chiar înaintea aninversării de 50 de ani a victoriei lui Eddy Merckx în Marele Tur.

Echipa folosește deja bicicletele încă de la începutul iernii iar aceasta a apărut și pe lista de biciclete aprobate UCI atât în varianta cu frâne clasice ci și 525 Disc, în cinci mărimi disponibile (XS-XL).

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eighteen − three =