Acum citesti
Cicliștii români ies în evidență în Il Giro

Știrea că, pentru prima dată, cicliști români vor participa la Turul Italiei nu doar că a stabilit un reper major în ciclismul românesc, ci a și crescut entuziasmul fanilor acestui sport din România. Altfel te uiți la transmisiune când știi că în orice moment poți vedea tricolorul afișat pe ecran și că poți să sari din fotoliu încurajându-i pe conaționali. Și, din fericire, am avut ocazia, pentru că atât Eduard Grosu (Nippo-Vini Fantini), cât și Serghei Țvetcov (Androni-Sidermec) au participat activ la acțiunile din prima săptămână din Turul Italiei 2015.

grosu1

Tonul l-a dat Grosu, în etapa a patra, când, pentru scurtă vreme a făcut parte dintr-un grup mai mare de evadați. Totuși, etapa fiind una foarte volatilă, grupurile s-au permutat și rearanjat constant, traseul fiind și unul care să favorizeze cățărătorii, prin urmare, sportivul din Zărnești nu a reușit să se mențină printre cei care au format principala evadare a zilei.

O zi mai târziu, cu ocazia etapei a cincea, vine rândul lui Țvetcov să își joace cartea evadării, lucru pe care îl face cu toată convingerea. Alături de rutierul nostru s-au aflat în acțiune Axel Domont (AG2R La Mondiale), Silvan Dillier (BMC), Sylvain Chavanel (IAM) şi Jan Polanc (Lampre Merida). Acesta din urmă a și câștigat, dovedind că Țvetcov s-a orientat excelent când a ales să participe la fuga respectivă.

Articolul complet poate fi cititi pe VeloCafe.ro

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nineteen − 14 =