Acum citesti
BOS aduce la downhill tehnologia raliului Dakar prin noua furcă IDYLLE FCV 37

BOS Suspension are o veche istorie în lumea mtb-ului, dar şi în rally, motocross şi Dakar. Folosind acea experienţă obţinută în off-road şi introducând-o la downhill compania lansează o versiune FCV (Frequency Control Valve) pentru furca lor de downhill.

BOS-FCV-Idyle-2

Sistemul constă într-o valvă de inerţie situată în cartuşul hidraulic, valvă care poate face diferenţa dintre mişcările riderului şi denivelările venite din teren. Pentru a înţelege mai uşor te poţi gândi la un al 2lea amortizor care este capabil să neutralizeze compresia exercitată de rider, lucru care face ca furca să lucreze mai sus când este nevoie, spre exemplu pe viraje. Când vorbim de impacturi mari valva FCV se deschide pentru a ajuta la disiparea lor.

BOS-Idyle-FCV-amortizor

Sistemul a fost testat pe maşini cu adevărat deosebite cum ar fi buggy-ul SMG-Redbull Dakar al lui Carlos Sainz. Însă sistemul este folosit în stadiu de dezvoltare deja de două sezoane de Cupă Mondială.

Alte modificări ale furcii includ un şasiu redesenat şi cursă mai mare. Pentru a compensa adăugarea forţelor generate de roţile mai mari de 27,5 inch BOS a mărit diametrul braţelor culisante de la 36 la 37mm. Au modificat însă şi braţele inferioare pentru a îmbunătăţi degajarea la roată.

BOS-FCV-Idyle-3

Cartuşul de aer este acum independent faţă de braţe lucru care permite furcii să flexeze ferind şi o sensibilitate mai bună. O altă îmbunătăţire a furcii este şi un nou tampon hidraulic care este acum mai lung.

BOS-FCV-Idyle-1

La teste s-a văzut clar pe grafice tranziţia când furca lovea sistemul vechi de bottom out. Noul sistem hidraulic mai lung permite o tranziţie mai puţin bruscă de la mişcare la oprirea completă a cursei furcii.

Pentru a face loc acestui tampon mai lung BOS a adăugat încă 8 mm de cursă. Noua furcă BOS Idylle FCV are acum 208mm de cursă supla şi lină. Greutatea anunţată este de 2680 g. În plus se pare că firma are de gând să introducă noua tehnologie FCV la întreaga sa gamă de produse, lucru pe care îl vom afla anul viitor pentru produsele 2016.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

six − 1 =