Acum citesti
Alți 1.500 de bicicliști pe străzile din Târgu Mureș

La Târgu Mureș, lupta pașnică merge mai departe. Duminică trecută bicicliștii din Târgu Mureș și-au dat din nou întâlnire cu ocazia Critical Mass-ului de aprilie, reușind și de această dată să se adune în număr mare. Cei circa 1.500 de oameni prezenți au pedalat pentru a sublinia, încă o dată, că este nevoie de infrastructură adecvată pentru biciclete, dar și de respect din partea celorlalți participanți la trafic.

targu_mures_1

“Scopul evenimentului este să atragem atenţia Primăriei şi a participanţilor în trafic asupra faptului că şi bicicliştii sunt o parte a traficului şi, anul acesta, vrem să atragem în mod special atenţia asupra faptului că în anul 2013, practic, de 2,5 ori au crescut numărul accidentelor în care au fost biciclişti pe raza oraşului şi în localităţile limitrofe. Este foarte necesar construirea de piste de biciclişti ca traficul bicicliştilor să fie separat de traficul auto”, a precizat Gál Sándor, organizator din partea Fundaţiei Comunitare, pentru Mureș TV.

targu_mures

Grupul de bicicliști a fost animat pe alocuri și de cei din clubul Vintage Velo, care au venit îmbrăcați casual sau mai la 4 ace, pentru a demonstra că bicicleta se poate împăca tare bine și îmbrăcămintea cotidiană. Mai multe fotografii pot fi găsite pe pagina de facebook a Critical Mass-ului din Târgu Mureș.

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × five =