G-Light promite să fie cea mai avansată lumină de bicicletă

0

Chiar dacă piața e inundată de o grămadă de sisteme de iluminat pentru bicicletă, există și antreprenori care încă caută lumina perfectă. Pentru inventatorul G-Light, Wayne Kendall, asta înseamnă să creeze ceea ce el crede că e un mare pas înainte pentru siguranța pe bicicletă și pe skateboard.

Cu siguranță nu e prima lumină ce se aprinde la frânare sau cu semnale de schimbare a direcției, dar G-Light le combină pe ambele într-un pachet inteligent. La acest moment ideea de lumină de frână acționată de un accelerometru ce detectează oprirea și mărește intensitatea nu e nouă, e prezentă în oferta multor companii cum ar fi Cateye și este o adăugare binevenită la orice lumină de spate pentru că mărește vizibilitatea și crește autonomia.

Luminile de semnalizare au fost folosite și înainte, însă funcția de oprire automată la finalizarea virajului e relativ unică. Există pe piață multe lumini de direcție ce necesită atât pornirea cât și oprirea lor manuală, dar G-Light folosește o busolă internă pentru a detecta când s-a terminat virajul și pentru a opri luminile. Telecomanda e plasată pe ghidon și necesită doar apăsarea butonului din direcția corespunzătoare.

Chiar dacă în trafic lumina roșie este cea recomandată, sistemul are posbilitatea de a schimba culoarea și are programate mai mult de 100 de moduri de funcționare.

Sistemul are o iluminare declarată de 120-350 lumeni în funcție de modul de funcționare și are o autonomie de până la 40 de ore cu ajutorul bateriei incluse de 1000 mAh. Reîncărcarea se face pe un port microUSB. Pe lângă biciclete, G-Light se poate monta și pe skateboard-uri cu ajutorul unei prinderi speciale, telecomanda fiind în acest caz ținută în mână.

G-Light a fost inițial lansată pe Kickstarter dar campania a fost anulată și mutată pe Indiegogo. Prețul începe de la 39 Euro pentru primele bucăți precomandate în timp ce prețul final va fi de 69 Euro. Livrările ar trebui să înceapă în aprilie 2019.

Mai multe informații găsiți pe pagina campaniei Indiegogo.

Informații de pe bikerumor.com

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

seventeen − fifteen =