Acum citesti
Furcă de carbon de la 3T: Rigid Team 29er

Furcile fixe din carbon nu sunt pentru oricine, iar în principiu fie le iubești, fie le urăști. Pe de altă parte, nu oferă nici confort și nici tracțiune, iar cei care au început să renunțe la ele prin anii 96 au jurat că nu se mai întorc la această variantă. 3T însă știe că există un segment ce va îmbrățișa acest tip de furcă, un segment căruia nu-i pasă de confort ci doar de viteză și de greutate scăzută. Nici nu este de mirare că o astfel de furcă poate avea un grup propriu de fani, căci nu pune pe cântar mai mult de 600 de grame.

furca-fixa-3T-1

O altă parte bună este lipsa totală a service-ului, care este mai mult decât clar, că în cazul unei furci fixe nu este necesar. Steerer-ul lui Rigid Team este construit din carbon și este conic, iar prinderea etrierului de tip Post Mount poate găzdui un disc de 180mm. Un alt avantaj este reprezentat de clearance, care oferă mai mult de 80mm pentru spațiul dedicat anvelopei, adică poți rula chiar și cu formatul 29×2.5 inch fără probleme.

furca-fixa-3T-2

Dar dacă vine vorba de preț, că tot am vorbit prea mult despre laturile pozitive ale acestei furci, povestea se schimbă. Va trebui să scoți din buzunar 440 de euro pentru a intra în posesia acesteia și asta de abia din ianuarie 2015 când va fi disponibilă pentru comercializare.

via 3T

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seventeen − 10 =