Acum citesti
Frâne Shimano XT cu 4 pistoane în etrier, pentru 2018

Shimano a anunțat lansarea noilor frâne Shimano XT cu 4 pistoane în etrier, o revenire spectaculoasă după aproape 15 ani. Modelul inițial, botezat M755, aproape că a devenit obiect de colecție între timp, majoritatea acestora fiind pe cale de dispariție. În caz că ai uitat cum arătau, vezi fotografia de mai jos.

Design parcă din secolul trecut, dar cu finisaje impresionante pentru acea vreme.

Însă acum, în vremuri moderne, cei de la Shimano s-au decis să aducă a 3a frână cu 4 pistoane în gama lor, noile XT-uri completând oferta Zee-urilor și a Saint-urilor, ambele fiind construite pentru gravity/downhill. Noile XT-urile ar urma să fie utilizate la enduro sau pe orice bicicletă de all-mountain, de către cei care vor o mai mare putere de frânare la vale. Totodată, cei de la Shimano menționează că acestea vor fi cu siguranță apreciate de cei care utilizează și e-MTB-uri.

Noul etrier cu 4 pistoane și plăcuțe cu radiator. Pun pariu că funcționează și la downhill.

Astfel, noul etrier M8020, va oferi o putere de frânare cu 20% mai mare decât etrierul cu două pistoane. Noul etrier este perfect compatibil cu maneta M8000, așadar în cazul în care vei rvea să faci trecerea la noul model, va fi necesar să înlocuiești doar etrierul, nu întreg sistemul de frânare, ceea ce, între noi fie vorba, e chiar drăguț. Costul etrierului va fi de aproximativ 100 de euro, iar costul împreună cu maneta, va fi de aproximativ 170 de euro. Detalii despre greutate n-au fost momentan făcute publice.

via Shimano

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

10 − 4 =