Acum citesti
Focus propune un nou segment de biciclete: Super All Mountain

Focus Bikes au anunțat noutățile anului viitor. Printre cele mai importante se numără lansarea unei biciclete într-un segment pe care chiar ei l-au denumit Super All Mountain. De asemenea, multe modele precum cele din gama Raven sau Black Forest, nu vor mai fi oferite cu roți de 26 de inch ci cu roți de 27.5 inch sau 29 inch.

Focus SAM

focus_sam_1_0_2014-fr

Noua gamă Super All Mountain va combina caracteristicile bicicletei de all mountain cu cele ale bicicletei de enduro, rezultând un produs multivalent orientat către parcurgerea de trasee dificile, dar care va fi suficient de ușor pentru a facilita urcările pe porțiuni susținute. Bicicleta va fi astfel potrivită pentru Bikepark-uri, curse de enduro dar și pentru traversarea munților.

SAM va rula pe roți de 27.5 inch, toate modelele vor avea un headtube conic, prindere direct mount pentru schimbătorul de foi și ax 142 x 12 mm pentru prinderea roții de spate.

Chainstay-ul va fi mai scurt (438 mm) pentru o manevranilitate mai mare,  un top tube mai lung în combinație cu o pipă mai scurtă pentru agilitate și un unghi al headtube-ului mic, de 65 de grade, pentru stabilitate mai mare la coborâri. Toate modelele vor fi dotate cu suspensii de 160 de mm.

Focus Black Forest 29er 1.0

focus_black_forest_29er1

Gama Black Forest 29er va primi un nou cadru construit din aluminiu. Cablurile vor fi trase prin interiorul acestuia, iar prinderea roții de spate se va face cu un ax de 142 x 12mm, pentru o rigiditatea mai bună. Noul cadru va cântări 1.7 kg și va echipa versiunile 1.0, 2.0 și 3.0 ale lui Black Forest 29er.

În versiunea 2.0, bicicleta va fi echipată cu o furcă Rock Shox Reba RL cu ax de 15 mm pentru prinderea roții de față, sistem de transmisie Sram X.0, frâne Magura MT2 cu disc de 180, respectiv 160 de mm și cu anvelope Continental X-King, pliabile.

Focus Thron E-bike

focus_thron_2014

Nemții de la Focus au în program pentru anul viitor și un full suspension e-bike. Botezat thron, acesta va rula pe roți de 27.5 sau 29 inch și va completa gamele E-Cross, E-Trekking și E-Urban. Full suspension-ul Thron va putea atinge viteze de până la 45 km/h.

Toate modelele electrice vor putea fi comandate fie cu motoare amplsate central Bosch sau motoare amplsate în butuc de la Xion.

via Focus

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

6 + 20 =