“Da, şi eu pot” continuă în 2019!

0

Dupa ce în 2017 Gabriela Airinei a devenit prima persoană cu diabet tip 1 care a făcut «Turul României pe bicicletă», proiectele ‘’Da, şi eu pot!’’ au continuat.

In cadrul proiectului “Turul Romaniei pe bicicleta, cu diabet” echipa formata din Gabriela Elena si Cristian Daniel AIRINEI a parcurs parcurs intre 25 iunie 2017 si 25 iulie 2017, 2.600 kilometrii pe biciclete, facand turul României cat mai aproape de granita. Acea provocare a insemnat 26 zile, insumand 135 ore petrecute in sa, 21 judete vizitate, intalniri cu comunitatile locale de personae cu diabet, intalniri cu autoritatile. Tricourile albastre au fost vazute timp de o luna, pedaland prin soare, vant si ploi, perioada in care s-au strans si donat sisteme de monitorizare si consumabile pentru acestea in valoare de peste 12,000 euro.

 

 

Actiunile « Da, si eu pot » au continuat si in 2018 prin programele :

  • ‘’Acces la sanatate, acces la viata’’ (editia 1) – prezentari in scolile din judetul Giurgiu ;
  • ‘’Fletche Romania’’- tura cu bicicleta de 260 km intr-o zi ;
  • ‘’Interiorul Carpatilor pe Bicicleta’’ – 1,200 km cu 10,000 m diferenta de nivel. Gabriela a dovedit ca o persoana cu DZ1 poate face miscare, ii face bine miscarea si se poate comporta exact ca o persoana normala ;
  • ‘’Provocare si Vointa’’ (editia 1)

ACCES LA SANATATE, ACCES LA VIATA!

Acest proiect s-a adresat persoanelor cu diabet si tuturor celor care sunt in jurul acestei afectiuni – cadre medicale, didactice, parinti, familiile persoanelor cu diabet, din judetul Giurgiu.

INTERIORUL CARPATILOR PE BICICLETA

In data de 7 iunie, am luat startul “IntraCarpatian Tour” ce avea sa fie 1,200 km de pedalat in 14 zile.

Intra-Carpatian Tour a însemnat 14 zile pe pedalat, 1200 de kilometri pe o vreme aproape permanent potrivnica, cu ploaie si vant puternic, cu peste 10.000 de metri diferente de nivel. Cu intalniri emotionante la Targoviște și Sibiu, la Alba Iulia și la Cluj, la Targu Mures și Odorheiul Secuiesc, cu oameni frumoși, cu paine, sare, flori, baloane și imbratisari.

La final, pe 21 iulie, am fost asteptati in Bucuresti, dupa doua saptamani de ploi si frig, dupa 1,200 km, dar cu obiectivul indeplinit. Am dovedit ca se poate, ca vremea si urcarile nu reprezinta un obstacol pentru o persoana cu DZ1, ba din contra, cu vointa, tratament si sustinere, se poate indeplini orice vis.

PROVOCARE SI VOINTA

24 Noiembrie a insemnat intalnirea « Provocare si Vointa » ocazie cu care am avut placerea sa-i avem alaturi de noi pe :

  • Tibi Useriu – triplu castigator al Arctic Ultra 6633 ;
  • Roddy Riddle – scotian cu diabet tip 1, prima persoana cu diabet tip 1 care a terminat 6633 Arctic Ultra ;
  • Tanase Vlad – romanul care a terminat pe locul 3 6633 Arctic Ultra, dar cu o poveste impresionanta despre vointa ;

Radu Paltineanu – cicloturist. Singurul roman care a pedalat 35,000 km strabatand americile. 3 ani de calatorie si enorm de multe povesti.

Proiectul ,,Da, si eu pot!” este rezultatul unor experiente personale ale celor doi initiatori, Gabriela si Cristian Airinei.

Gabriela-Elena Airinei a fost diagnosticata cu diabet tip 1 in anul 2002, an din care a inceput lupta ei cu monitorizarea glicemiei: 4 intepaturi zilnic pentru monitorizarea glicemiei si alte 4 pentru administrarea insulinei, mai bine de 2.920 de intepaturi intr-un an. După 15 ani de diabet si peste 43.800 de intepaturi, Gabriela s-a intrebat cum suporta un copil toata aceasta suferinta, mai ales ca, in cazul copiilor, pot fi si 10 intepaturi intr-o zi doar pentru masurarea glicemiei si alte 5 pentru administrarea de insulina.

Programul “Da si Eu Pot” lansat in noiembrie 2016 a demonstrat ca o persoana cu diabet poate sa traiasca normal si poate sa faca un efort sustinut, cu o monitorizare constienta.

Aportul lui Cristian Daniel AIRINEI, vine din pasiunea lui pentru sport si efortul sustinut pe care acesta l-a aratat Gabrielei in toata aceasta perioada de timp. Cu temperamentul unui sportiv, cu mult fair play si dorinta de a face bine celor din jur, acesta a avut menirea de a pune la punct detaliile de implementare ale proiectului.

Acum , in 2019 venim cu alte provocari.

  • ‘’Acces la sanatate, acces la viata’’ (ediatia a – 2 – a) – prezentari in scolile din judetul Teleorman;
  • Go west – august 2019
  • Dunav Ultra – septembrie 2019

Provocare si Vointa – noiembrie 2019

GO WEST

-august 2019-

Inseamna Romania de la est la vest, inseamna 1,100 km plecand din Sulina (judetul Tulcea) si mergand spre  cea mai vestica localitate, Beda Veche (judetul Timis).

Pe traseu, din experienta anilor trecuti, vom avea intalniri cu biciclisti, dar si cu oameni din presa si autoritati locale.

DUNAV ULTRA – Via Pontica

-septembrie 2019-

“Dunav Ultra” este un traseu de ciclism, o aventura de 680 km ce se desfasoara pe parcursul mai multor zile si care nu include elementul competitiv. Principalul scop al participantilor este sa parcurga cu succes distanta de 680 km a rutei Dunav Ultra pe bicicleta, in mod individual sau in echipa, 100% prin puterea proprie.

 

Acest eveniment sportiv nu este o cursa, ci mai degraba o provocare personala pentru fiecare participant in parte. In cadrul acestei calatorii, toti ciclistii iau startul impreuna si fiecare are libertatea de a-si urma propriul ritm, program si viteza. In timpul calatoriei dintr-un punct in altul este permisa utilizarea propriului suport logistic, tehnic sau de alta natura.

In 2019, motto-ul evenimentului este Via Pontica – iar denumirea vine de la arealul geografic unde punctul final al traseului Dunav Ultra se intersecteaza cu ruta Marii Negre Via Pontica si calea de migratie cu acelasi nume a pasarilor.

https://dunavultra.com/dunav-ultra-2019-via-pontica-ro/?lang=en

Provocare si Vointa (editia a -2-a)

Continuam seria de intalniri cu persoane care si-au depasit limitele si care sunt un exemplu de urmat. Ne mentinem parerea ca exemplul personal este puternic, si ca putem educa prin exemplu.

Surpriza acestui an este prezenta echipei procontinentala Novo Nordisk, echipa fosrmata din sportivi cu diabet tip 1.

Ne puteti urmari pe www.dasieupot.ro, pe pagina de FB :

Deasemenea puteti sprijini cauzele noastre print donatii in contul asociatiei : Da, si eu pot sa lup cu diabetul !

IBAN: RO89BTRLRONCRT0509414701

deschis la: Banca Transilvania

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentNoile Shimano XT M8100 și SLX M7100, versiunea 2020: prim contact
Articolul următorTrusă de scule compactă pentru bicicletă: ce trebuie să conțină
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

three × 5 =