Acum citesti
Concursul de mtb-enduro TransAtlantis ia naștere toamana aceasta în insulele Azore
Concurs mtb enduro TransAtlantis azore

Un nou concurs de mtb-enduro va fi inaugurat în această toamnă, în oceanul Atlantic. Da, nu este nicio greșeală, este vorba de TransAtlantis, ce va avea loc de-a lungul a 6 zile, între 9 și 14 septembrie, dar nu pe apă ci pe patru insule diferite din Azore.

De la organizator:

O scurtă lectură a narațiunii lui Platon despre Atlantida este sufciientă pentru a afla că atunci când vei călători la vest de „Pilonii lui Hercule” (strâmtoarea Gibraltar), vei găsi o insulă mai mare decât Libia și Asia Mică, protejată de Poseidon, zeul mărilor, și condusă de fiul său Regele Atlas. În realitate, dacă desenezi o linie aproape dreaptă de la Gibraltar spre vest în Atlantic, vei întâlni insula sau mai precis, grupul de insule Azore, accesibile în zilele noastre cu zoboruri directe, scurte din Europa și America.

Concurs mtb enduro TransAtlantis azore
foto Sven Martin

De asemenea, am crescut cu legende și teorii care au învăluit povestea nașterii insulelor, multe dintre ele legându-ne cumva de legenda Atlantidei. Pentru a onora această moștenire, concursul a fost denumit TransAtlantis: O călătorie de-a lungul Azorelor.

Călătoria TransAtlantis 2020

100 de concurenți vor lua startul pe insula Sao Miguel, apoi se vor aventura pe patru alte insule Azore, fiecare având caracter și poteci diferite, înainte de a se întoarce, în ultima zi, înapoi pe Sao Miguel. Călătoria va avea loc între 9 și 14 septembrie 2020. De-a lungul a 6 zile, participanții vor concura între 4 și 6 probe speciale, care variază de la 500 m la 7 km lungime. Va fi o combinație de trasee, de la poteci fluide special construite, single track-uri prin jungla luxuriantă la poteci tehnice și stâncoase regăsite de-a lungul vechilor drumuri comerciale.

Concurenții vor străbate în jur de 250 km de-a lungul săptămânii din care aproximativ 60 km vor fi probele speciale. Diferența de nivel zilnică va fi în jur de 1300 m.

Dormit și mâncat

Cât timp ești pe traseu dând totul în timpul concursului, race village-ul va fi mutat în fiecare zi, bagajele și cortul tau fiind mutate automat de organizator. De-a lungul întregului concurs fiecare concurent va avea la dispoziție un cort mare de trei persoane, saltea mare cu aer și pernă. Multe alte corturi vor găzdui celelalte servicii incluse ale concursului cum ar fi masajul, service și zona de relaxare.

Concurs mtb enduro TransAtlantis azore
foto Sven Martin

Întrucât mâncarea bună este foarte importantă, micul dejun, prânzul și cina vor fi toate preparate de bucătari-șefi din zonă plus firme de catering, ce vor oferi mâncare tradițională din bucătăria Azoră. De-a lungul traseelor de concurs vor fi amplasate și alte zone unde-ți poți face plinul.

„Pentru a câștiga, trebuie mai întâi să termini”

Siguranța este cea mai importantă prioritate a organizatorilor, însă un concurs de enduro este totuși un concurs de enduro. Așa că la fața locului vor fi prezente echipe medicale și echipe de salvare echipate cu transport off-road, care vor urmări concurenții de-a lungul etapelor speciale. Traseele vor fi clar marcate pentru a nu exista dubii pe unde e drumul. De asemenea va fi folosit un sistem cu indicatoare pentru pericol, toate urmând a fi explicate odată ce te înscrii.

Concurs mtb enduro TransAtlantis azore
foto Sven Martin

Fii pregătit ca un gladiator! Mă rog, aproape

Deși concursul are loc pe insule, există munți și vulcani, așa că nu trebuie ca traseele de concurs să fie considerate ușoare. Este nevoie să ai o condiție fizică bună pentru a putea pedala ore întregi în fiecare zi timp de mai multe zile. Pentru a te ajuta să devi mai bun, concurenții care se vor înscrie vor primi și un plan cu antrenamentul recomandat și necesar, pentru ca TransAtlantis să fie o bucurie, nu un chin.

Cinstind zeii Nu va fi nevoie să sacrifici animale pentru a participa la concurs. Tot ce trebuie să faci este să intri pe site-ul concursului Transatlantisrace.com și să te înscrii începând cu data de 1 martie. Însă, deși nu sunt sacrificate vieți, totuși există un număr limitat de participanți acceptați și termen limită pentru înscriere. Cel mai bine ar fi să nu-ți asumi niciun risc!

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four × four =