Acum citesti
Ciclocros și gravel bike la Salzkammergut Trophy 2019

Salzkammergut Trophy este cel mai mare maraton mtb de-o zi din Austria. Anul acesta are lor sâmbătă pe 13 iulie. Este concursul care aliniază la start mii de concurenți din toată lumea, concursul la care se prezintă câțiva dintre cei mai buni mtb-iști din lume. Am participat și noi de mai multe ori, iar anul acesta încercăm ceva nou. În loc să concurăm pe unul din traseele clasice de mtb-xc, vom alege să testăm Track-ul “D” pentru mtb-all mountain. Colegul nostru Dan Mazilu va participa aici folosind un mtb de enduro.

foto Sportograf GmbH & Co KG

Însă în afară de traseele clasice de mtb, la Salzkammergut Trophy avem și proba specială destinată bicicletelor ciclocros sau gravel. Acesta este aproape identică cu traseul C destinat mtb-urilor. Au fost eliminate bucla de la startul din Obertraun cât și cățărarea extremă spre Hallstätter-Salzberg.

foto Martin Bihounek – martinbihounek.com

Chiar și așa însă, acest traseu de 63 km nu va fi sub nicio formă o plimbare în parc. Poate că nu va fi deosebit de tehnic însă cei 2.076 m diferență de nivel îți vor pune la mare încercare condiția fizică și anduranța. Două treimi din traseu se desfășoară pe macadam, pământ și drumuri forestiere, iar o treime este asfalt. Așadar ideal pentru CX și gravel.

foto Martin Bihounek – martinbihounek.com

Cei care participă la această secțiune vor avea startul lor separat, la ora 10:13, cu două minute înaintea startului la tura C pentru mtb. Traseul pornește din Obertraun deci nu din tradiționalul Bad Goisern. Din Obertraun cicliștii vor continua pe valea Hallstätter-Echerntal direct spre urcarea pe Rossalm. Finișul, la fel ca la toate traseele de la Salzkammergut Trophy, va fi în Bad Goisern. Pentru traseul CX înscrierile se fac doar în funcție de sex nu și vârstă.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

8 + thirteen =