Acum citesti
Au fost deschise înscrierile la Călătorie între Cer şi Pământ 2015

Seria concursurilor de ciclism mtb care se desfăşoară în salinele din România continuă în această primăvară cu a 3a ediţie a cursei de la Târgu Ocna – Călătorie între Cer şi Pământ. Programată a avea loc sâmbătă 16 mai Călătoria între cer şi pământ este diferită de Călătorie spre Centrul Pământului de la Slănic Prahova, concursul care se desfăşoară în întregime la subteran.

calatorie intre cer si pamant 12

Astfel, la Târgu Ocna concurenţii vor pedala atât prin tunelurile industriale ale minei de sare cât şi la suprafaţă pe dealurile şi potecile din pădurile de lângă oraş. În plus traseul inedit al concursului traversează inclusiv clădirea Primăriei şi transformând acest concurs într-un spectacol cu adevărat unic în România şi poate chiar în lume.

calatorie intre cer si pamant 11

Concursul este de tip XCO asta însemnând că dispune de un traseu în buclă lung de 15 km care va fi parcurs de mai multe ori timp de 120 minute. Cine face cele mai multe ture câştigă. Traseul este împărţit aproape în mod egal între outdoor şi indoor. Avem astfel în jur de 7,5 km desfăşuraţi la suprafaţă, pe asfalt, drumuri forestiere, poteci şi drumuri de iarbă, şi 7,5 km când vei pedala prin tuneluri industriale şi prin salina turistică.

calatorie intre cer si pamant 08

Daca la suprafaţă traseul urcă până la altitudinea maximă de 533 m, sub pământ acesta coboară la 240 m adâncime devenind astfel singurul concurs ce oferă diferenţă de nivel atât pozitivă cât şi negativă. În subteran traseul coboară pe o distanţă de 3,1 km pe serpentinele ce alcătuiesc tunelurile industriale sporadic luminate după care avem în jur de 600 m de plat cât timp traversăm mina turistică frumos luminată. Apoi va trebui să urcăm la loc tot ce am coborât.

calatorie spre centrul pamantului

La suprafaţă organizatorii au mai pregătit câteva surprize. Una din ele este presupune traversarea depozitelor industriale, lucru din nou deosebit şi nemaiîntâlnit. Dar poate cel mai interesant este faptul că participanţii vor traversa cu bicicleta prin Primărie de fiecare dată când reîncep o buclă.

calatorie intre cer si pamant 10

La categoria premii organizatorii stau foarte bine suma totală fiind de peste 7.000 lei. S-a decis separarea participanţilor amatori de concurenţii Elite. Astfel Elite dispune de premierea primelor 5 locuri la masculin şi 4 locuri la feminin cu premii de nu mai puţin de 700 lei pentru locul întâi. La celelalte categorii se vor premia primele 3 locuri. Condiţia este ca la Elite masculin să fie minimum 5 înscrişi şi la feminin 4.

calatorie intre cer si pamant

Taxa de înscriere este:
50 lei / persoană în perioada 7 aprilie – 5 mai 2015
60 lei / persoană în perioada 6 – 12 mai 2015
60 lei / persoană la faţa locului pe 15, 16 mai 2015

Cei care doresc să vină la concurs şi nu au opţiuni de transport pot lăsa un mesaj în secţiunea sepecială a site-ului sau direct pe pagina de Facebook a concursului unde pot oferi un loc dacă au, sau solicita un loc celor care vin la concurs şi mai au locuri libere în maşină.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

17 + 15 =