Acum citesti
Eduard Novak este noul campion național de ciclism

Rutierul echipei Tuşnad Cycling Team a câştigat proba de fond a  Campionatului Naţional de Șosea care a avut loc, duminică, în judeţul Harghita. Cursa a avut 136 de kilometri şi s-a desfăşurat pe traseul Izvoru Mureşului-Zetea-Brădet. Eduard Novak s-a clasat pe primul loc, fiind urmat de Marian Frunzeanu (Petrolul Ploieşti) şi de Florin Savelin (Mazicon București).

Eduard Novak s-a declarat fericit pentru ceea ce a realizat astăzi şi bucuros pentru forma în care se află, în condiţiile în care vineri s-a clasat pe locul 2 în proba de contratimp. Totuși, multiplul campion harghitean a reclamat modul mai puțin sportiv în care acţionează şi abordează cursele unii manageri ai echipelor cicliste din România. Eduard Novak a spus că în timpul cursei de astăzi, se afla în evadare împreună cu Sipos Zoltan (Mazicon), care a câştigat cursa la categoria U23, şi cu Valentin Pleşea (CS Otopeni), acșiune în care managerul CS Otopeni nu l-a lăsat pe Valentin Pleşea să lucreze împreună cu cei doi rutieri cu care a evadat şi să se ajute reciproc, pe ideea ca sportivul său să se odihnească şi să câştige la sprint.

Este un act de laşitate şi nu este demn de un sportiv care se află podium. Din păcate, mulţi ciclişti cu talent sunt îndrumaţi şi învăţaţi greşit şi nu după mult timp vor renunţa la ciclism, a declarat Eduard Novak, după cursă.

Duminică au concurat la proba de fond şi sportivii de la categoria U23. Cursa a fost câştigată de Sipos Zoltan, de la Mazicon, iar rutierii Tuşnad Cycling Team au ocupat următoarele poziţii: Sebestyen Szobolcs locul 12, Lukacs Arnold locul 13 și Lazar Nandor locul 15. Maine vom reveni cu un articol mai amplu pe seama acestor Campionate.

Vezi Comentarii (4)
  • Are dreptate Eduard, si trebuia sa mai zica si de „Marea echipa”(oTOPENI dINAMO si pETROLUL) care au facut blat intre ei la junior mari iar la eltite au stat 20 de oameni pe Nechita, parca ei concurau doar cu el :)). „Felicitari” marelui ciclist CIOCAN Alexandru pentru ca a reusit sa se tina de Nechita, de 4 ani se se tot chinuie dar acum cu un pluton intreg i-a reusit . Sincere felicitari pentru restul sportivilor.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eleven − 5 =